Nogomet: Najmočnejša italijanska liga se bo nadaljevala 20. junija

Vsi prenosi na Sportklubu

29. 5. 2020, 18:39 | Športno

              Nogomet: Najmočnejša italijanska liga se bo nadaljevala 20. junija (foto: Instagram) Instagram

Svet se res vrača v stare tirnice – tudi italijanska nogometna liga Serie A je dobila dovoljenje za nadaljevanje. Najmočnejša italijanska liga se bo nadaljevala 20. junija, kar je na videokonferenci uradno potrdil minister za šport Vincenzo Spadafora.

Ob tem je ljubitelje nogometa še bolj razveselilo dejstvo, da se bo v Italiji vse skupaj morda začelo še prej. Italijani bi namreč radi v tednu med 13. in 20. junijem izpeljali še povratni polfinalni tekmi ter finale italijanskega pokala, ki ga boste lahko spremljali samo na Sportklubu. Prvi polfinalni tekmi sta bili februarja. Inter je z 0 : 1 izgubil proti Napoliju, Milan in Juventus pa sta se razšla z 1 : 1.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s why they call him “La Joya”. @paulodybala tonight with a goal that’s just: 💎. #SerieATIM #WeAreCalcio

A post shared by Lega Serie A (@seriea) on

"Upam, da bomo med 13. in 20. junijem dokončali pokalno tekmovanje, kar bi bil pozitiven znak za vso državo," je dejal Spadafora. Na videokonferenci so bili ob Spadafori še predstavniki lige, sindikata nogometašev, zveze in zdravstveni strokovnjaki.

Zdravniški odbor je potrdil protokole za tekme, v njih pa ostaja zapisano, da mora ekipa, če je okužen kateri od njenih članov, v 14-dnevno osamitev v svoj vadbeni center, okuženi posameznik pa mora v karanteno.

Klubi so zahtevali, da bi karantensko obdobje skrajšali na en teden, kar se lahko ob rahljanju ukrepov zgodi v naslednjih tednih.