Odločni Slovenci: »Moramo biti prvi«

10. 11. 2020, 14:26 | Športno
Odločni Slovenci: »Moramo biti prvi« (foto: Sportklub) Sportklub

Slovenska nogometna reprezentanca je v precej okrnjeni zasedbi v nedeljo začela letošnjo zadnjo akcijo, na kateri si lahko zagotovi napredovanje v Ligi narodov. Prva tekma bo v nedeljo proti Kosovu, druga naslednjo sredo proti Grčiji – oba obračuna si lahko ogledate v živo na SK 1.

Po prijateljski tekmi z Azerbajdžanom Sloveniji v letu 2020 čakati še zadnji dve tekmi v skupini 3 Lige narodov C proti Kosovu in Grčiji. Če bodo Slovenci premagali Kosovo, jim bo proti Grčiji za prvo mesto v skupini in napredovanje v višji kakovostni razred zadoščala že točka. Medtem ko je Slovenija oktobra z minimalnim vodstvom 1 : 0 dobila edini medsebojni obračun s Kosovim, Grčije še nikoli ni premagala. Na šestih obračunih je vknjižila tri poraze in tri neodločene izide. Zadnjega na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani, ko ni bilo zadetkov.

»Vemo, zakaj smo tukaj in zakaj smo prišli na zbor. Pred nami sta tekmi, ki odločata o vsem. Moramo biti pravi. Sem optimist, tako kot vedno. Moramo pozitivno gledati v prihodnost, saj imamo sijajno ekipo, kar smo pokazali na zadnji reprezentančni akciji. Zdaj sta pred nami še dve tekmi, ki ju moramo odigrati na visoki ravni. Verjamem, da ju tudi bomo,« je po prvem treningu na pomožnem igrišču v Stožicah dejal Amadej Vetrih. Selektor Matjaž Kek je na uvodnem treningu pozdravil 11 nogometašev, preostali se bodo priključili v ponedeljek.

Več preberite na sportklub.si.

Sportklub