Prva obolela košarkarja v NBA prebolela koronavirus

Gobert se je opravičil

28. 3. 2020, 10:01 | Športno | Vir: STA

              Prva obolela košarkarja v NBA prebolela koronavirus (foto: profimedia) profimedia

Francoz Rudy Gobert in njegov soigralec pri moštvu Utah Jazz Donovan Mitchell sta bila prva košarkarja v severnoameriški ligi NBA, ki sta bila pozitivna na novi koronavirus. Njuna 14-dnevna izolacija je obrodila sadove, oddelek za zdravje v ameriški zvezni državi Utah je sporočilo, da sta prebolela koronavirus.

Ne glede na to bosta Gobert in Mitchell še vedno ostala v osamitvi ter skupaj z drugimi košarkarji ter zaposlenimi v klubu spoštovala priporočilo vodstva lige NBA ter ameriškega ministrstva za zdravje in se zadrževala le v svojem domu.

Gobert se je okužil 11. marca, tik pred tekmo z moštvom Oklahoma City. Vodstvo NBA je le dan zatem ustavilo vse aktivnosti v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, kjer igrajo trije Slovenci: Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar.

Ob tem kaže omeniti, da je bil francoski center Gobert po uradnem sporočilu o okužbi s covidom-19 močno kritiziran zaradi svojega neodgovornega dejanja, le nekaj dni pred tem se je namreč po odhodu z novinarske konference namenoma dotikal vseh mikrofonov in snemalnikov na mizi. To je sprožilo val ogorčenja, za svoje neodgovorno dejanje pa se je Gobert opravičil.