Vantage AMR, prvi serijski predstavnik nove znamke

13. 9. 2017, 00:00 | Športno | Vir: Playboy

              Vantage AMR, prvi serijski predstavnik nove znamke (foto: Promocijske fotografije proizvajalca) Promocijske fotografije proizvajalca

Aston Martin oziroma njegova nova podznamka za izrazito športne avtomobile Aston Martin Racing (AMR) sta predstavila prvi serijski izdelek vantage AMR, na katerega je močno vplival dirkalnik aston martin V8 bantage GTE.

Znamka AMR ima dve različni liniji, ki se med seboj precej razlikujeta. Vantage AMR spada v prvo, v kateri so omejene serije serijskih modelov znamke Aston Martin, v liniji AMP Pro pa so avtomobili iz oddelka Q by Aston Martin Advanced Operations, med katere spada vantage AMR pro.

Vantage AMR se z oblikovnimi dodatki zgleduje po dirkalnikih serij GT4, GT3 in GTE, na voljo pa je s 430 'konj' močnim motorjem V8 ali 595 'konj' bobnečim motorjem V12. Oba motorja delujeta v kombinaciji sekvenčnim menjalnikom ali ročnim menjalnikom, ki ima v različici V8 šest v V12 pa sedem prestav. Obe motorni različici bosta na voljo kot kupe ali roadster, cene pa se bodo konec leta, ko bo vantagea AMR mogoče kupiti, začele nekje pri 120 tisoč evrih. Javna predstavitev je bila na dirki 24 ur Le Mansa.

TEKST Playboy
FOTO proizvajalec