Kako zelo je našo urednico Instagrama navdušila nova Puma – foto dokazi s testne vožnje

17. 3. 2020, 09:40 | Promocijsko sporočilo
Kako zelo je našo urednico Instagrama navdušila nova Puma – foto dokazi s testne vožnje (foto: Ana Cepec in Ford) Ana Cepec in Ford

Iz Slovenije v Avstrijo, od tam v Španijo. Iz Maribora do Dunaja. Z Dunaja na končni cilj: Malaga v Španiji. Tako se je začela pot naše Instagram urednice Ane Cepec, da je lahko spoznala nov in eleganten mini crossover s precej športnimi geni, ki ga je Ford predstavil v Malagi. 

Ford je prelevil majhen športni coupe iz 90. let v elegantno drzni športni terenec, ki definitivno pritegne vsak pogled.

V Malagi se je njena pot začela na ploščadi, kjer sta v dveh vrstah stali dve različni liniji avtomobilov; prestižno elegantna Puma Titanium X in športna Puma ST-Line. Na poti iz sončne Malage v tropsko Marbello se je odpravila s prestižno elegantno Pumo Titanium X, ki je naredila pozitiven prvi vtis. Notranjost avtomobila je funkcionalna, minimalistična in udobna. Na sedežih so prevleke, ki jih lahko odstranimo in operemo! Pozitiven prvi vtis pa tudi pustijo polnilna blazinica za brezžično polnjenje pametnih telefonov, sistem za uporabo vozila brez ključa Ford KeyLess, vrhunski zvočni sistem B&O Play, ter bluetooth povezava s Fordovim sistemom SYNC 3.

Ana Cepec in Ford

Pumino oblikovanje dopolnjuje osupljiva praktičnost, ki presega pričakovanja glede kompaktnega crossoverja, omogočajo pa jo inovativne rešitev, ena takih je odpiranje prtljažnika s kretnjo noge pod zadnjim odbijačem, druga pa Fordov MegaBox, zanimiva vdolbina v prtljažniku z odtokom, ki precej olajša čiščenje prtljažnika. Gre za globok in vsestranski prostor za shranjevanj s prostornino 80 litrov. Fordov MegaBox je nastal z razlogom! Oblikovalec Thomas Morel je ugotovil, da otroški voziček zavzema ogromno prostora v prtljažniku, in ko je šel na letališče po svojo mamo, v prtljažniku ni bilo prostora za njen kovček. Tako enostavno in praktično je nastala ideja za MegaBox. Prtljažna vrata Pume prinašajo tudi zanimivo rešitev z inovativno vgrajeno polico – tako odpade vprašanje, kaj narediti s polico pri natovarjanju, raztovarjanju in prevozu večjih predmetov.

Ana Cepec in Ford

Enourna panoramska vožnja po urejenih cestah pokaže, kako zelo udobna in pregledna je vožnja s Pumo Titanium X. V mestnem prometu se lahko voznik počuti varno, saj mu pomaga pri vožnji sistem za zaznavanje mrtvih kotov in sistem za ohranjanje voznega pasu. Euro NCAP je podelila Ford Pumi najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami – z maksimalnim številom točk pri trčenju v bočno oviro in še zahtevnejšem preskusu z bočnim trčenjem v drog. Vožnja s Pumo pa ni samo udobna in varna, ampak je tudi varčna, zaradi Fordove 48-voltne hibridne tehnologije EcoBoost. Blaga hibridna pogonska tehnologija se predvsem čuti pri STOP&GO funkciji v mestu, kjer avto z lepim in nežnim prehodom ponovno požene v gibanje. Aktivni tempomat tako kot masažni sedeži celotno vožnjo popestrijo in poenostavijo. Vožnja je tako intuitivna in lahkotna izkušnja.

V Marbelli se dan konča v hotelu Nobu, kjer je oblikovalec Thomas Morel razkril razkošno Pumo ST-Line X Vignale. Naslednji dan se naša Instagram urednica odpravi iz Marbelle v Malago s športno in odzivno Pumo ST-Line. Njena zunanjost je agresivna in privlačna, v notranjosti najdemo detajle kroma ter črne usnjene sedeže z rdečimi šivi. Ford Performance je poskrbel za navdih pri oblikovanju športne karoserije.

Ana Cepec in Ford

Ford Puma se je tako uradno vrnila in nad elegatno drznim športnim terencem ne bodo navdušeni samo moški, ampak tudi ženske!

Doživite jo prvi >> prijava na testno vožnjo TUKAJ

Novi Fordov slogan - Bring on Tomorrow, kaže zavezo prihodnosti z elektrifikacijo in osupljivostjo, v kateri bo uporabnik postavljen na prvo mesto. Do konca leta bo Ford predstavil 14 elektrificiranih modelov, Ford Puma je že eden izmed njih. Vsa vozila bodo vključevala številne inovacije in novo tehnologijo. Še posebej atraktiven električni Mustang Mach-E, ki je bil nedavno predstavljen v Londonu, prinaša novo podobo Mustangovih idej svobode, napredka, hitrosti in moči s ščepcem upornosti. Mach-E uteleša Fordovo zmogljivo električno prihodnost in vam predstavlja nove trende mobilnosti. Spremljate nas na www.ford.si.
Ford

FOTO: Ana Cepec in Ford