Srbski teniški as je pred desetletjem skorajda obupal nad tenisom

1. 5. 2020, 09:39 | Športno | Piše: N.A.

              Srbski teniški as je pred desetletjem skorajda obupal nad tenisom (foto: Printscreen/Twitter) Printscreen/Twitter

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je v intervjuju za italijanski Sky Sport razkril, da je bil po porazu na Roland Garrosu leta 2010 tako razočara, da je razmišljal o upokojitvi. Na srečo vseh ljubiteljev tenisa si je srbski zvezdnik premislil.

"V četrtfinalu Roland Garrosa 2010 me je premagal Jürgen Melzer in ta poraz sem s težavo sprejel, po koncu obračuna sem jokal. Sledili so težki trenutki, želel sem obupati nad tenisom, videl sem samo črno. Navkljub temu je potem sledila preobrazba, po tem porazu mi je uspelo osvoboditi se vseh pritiskov."

Novak je med pandemijo koronavirusa večkrat dokazal, da ima veliko srce. Po donaciji Srbiji je na pomoč priskočil tudi Italiji.

"Z vsem srcem ljubim Italijo. Vedno sem jo oboževal in podpiral. Tam sem dolgo živel, njihova kultura in jezik sta me vedno pritegnila. Čutim se malo Italijana, dogodki v Bergamu, Milanu in celi Lombardiji pa so me zelo prizadeli. V Bergamu imam veliko prijateljev, ki so mi ves čas poročali o situaciji pri njih. Zato sem se odločil, da jim pomagam. Nikoli nisem želel, da to pride v javnost, pomoč je prišla od srca."

Srbski teniški as si je med karanteno privoščil tudi novo pričesko, zanjo je poskrbela kar soproga Jelena:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

✂️💇🏻‍♂️🤪👏🏼👏🏼 #nottoobad repost @jelenadjokovicndf

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si