Strelka Živa Dvoršak v Tokiu z MK puško v trojnem položaju sedma

31. 7. 2021, 10:31 | Športno | Vir: STA

              Strelka Živa Dvoršak v Tokiu z MK puško v trojnem položaju sedma (foto: profimedia) profimedia

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila sedmo mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Tridesetletna Ljubljančanka je v velikem finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacijskega dela zadela 406,2 kroga. Odličje najbolj žlahtnega leska je s 463,9 kroga osvojila Švicarka Nina Christen.

Srebrno kolajno je v kraljevski strelski disciplini osvojila Rusinja Julija Zikova (461,9), bronasto pa njena rojakinja Julija Karimova (450,3).

Dvoršakova je na letošnjih igrah v Tokiu dosegla svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev. Pred devetimi leti v Londonu in letos na Japonskem je v disciplini zračna puška na 10 metrov obakrat zasedla 11. mesto, pred petimi leti v Londonu pa je tekmo končala na 17. mestu. V disciplini malokalibrska puška trojni položaj je v Braziliji zasedla 30., v Londonu pa 36. mesto.

Varovanka trenerke Polone Sladič je v tej sezoni v strelskem maratonu v New Delhiju dosegla prvo zmago na tekmah za svetovni pokal, zablestela pa je tudi na letošnji preizkušnji v Osijeku, kjer je v generalki za olimpijske igre v Tokiu v zračni puški zasedla drugo mesto.

Dvoršakova se je na evropskih prvenstvih petkrat prebila tudi v veliki finale v disciplini zračna puška 10 metrov. Najboljša je bila na letošnjem evropskem prvenstvu v Osijeku, kjer je osvojila srebrno odličje, v Odenseju 2013 pa je bila bronasta. V Vierumäkiju 2012 je zasedla sedmo, v Moskvi 2014 in Györu 2016 pa osmo mesto.