Tomaž Kovšca: Tadej je zmago lahko dosegel samo tako, da je rumeno majico prevzel čim kasneje

Izjava dneva

22. 9. 2020, 11:13 | Športno

              Tomaž Kovšca: Tadej je zmago lahko dosegel samo tako, da je rumeno majico prevzel čim kasneje (foto: RTV SLO) RTV SLO

Novinar športnega uredništva na TV Slovenija in komentator Dirke po Franciji Tomaž Kovšca je v Odmevih komentiral zmago Tadeja Pogačarja.

Dejal je:

"Takšno zmago, kot jo je dosegel Tadej Pogačar, lahko dosežeš samo na en način. In sicer da rumeno majico prevzameš čim kasneje. Kajti če bi rumeno majico ekipa UAE dobila prej, potem bi imeli velike težave z branjenjem te majice. Druge ekipe bi jih napadale in Tadej Pogačar bi po moje pogorel. Tako pa so stavili na pravega aduta, na zadnji kronometer, na ta kronometer so se tudi izvrstno pripravili, preštudirali vsak ovinek, trikrat pred tem že bili na tem prizorišču in uspelo jim je neverjetno."

Na vprašanje voditelja Igorja Berganta, ali pobude v svetovnem kolesarstvu prevzemajo mladi, kot je Tadej Pogačar, ki je dan po dirki dopolnil 22 let, pa je odgovori:

"S tem se ne bi strinjal. Če samo pogledamo na startno listo. Letos je bilo na Dirki po Franciji samo 26 kolesarjev od skupno 176 mlajših od 25 let. Se pravi velika večina je še vedno starejših od 25 let, vse tja do Valverdeja, ki je star 40 let. Tako da kolesarstvo, predvsem govorimo o tem tritedenskih večetapnih dirkah, pripada izkušenim kolesarjem. Se pa pojavljajo takšni talenti, kot je Taden Pogačar, kot je Belgijec Evenepoel, ki to povprečje podirajo."