Jan Oblak bi lahko postal najdražji vratar v zgodovini nogometa

Ponudba 110 milijonov evrov

14. 7. 2020, 19:08 | Športno | Vir: STA

              Jan Oblak bi lahko postal najdražji vratar v zgodovini nogometa (foto: profimedia) profimedia

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo, kot kažejo najnovejši medijski zapisi z Otoka, osrednja zvezda letošnjega prestopnega obdobja, zaznamovanega s koronsko krizo. Britanski visokotiražni tabloid Daily Mirror je na spletni strani bralcem ponudil udarno novico, da si želijo Oblaka v londonskem Chelseaju.

Trener modrih Frank Lampard namreč ni zadovoljen s 25-letnim španskim vratarjem Kepo Arrizabalago.

Kot navaja Mirror, so pripravljeni v zasedbi s Stamford Bridgea za Oblaka ponuditi madridskemu Atleticu 110 milijonov evrov ter v zameno za Škofjeločana dodati še Arrizabalago, da bi zadostili odkupni klavzuli. Ta za Oblak znaša kar 120 milijonov evrov.

Oblak se je Atleticu pridružil leta 2014, lani se je z atleti dogovoril za podaljšanje pogodbe, ki ga na madridski klub veže do konca sezone 2022/23. S podpisom daljšega sodelovanja je Škofjeločanu močno poskočila tudi plača, njegov zaslužek se vrti okrog deset milijonov evrov na leto.

Če bi se ta ples milijonov razpletel v korist londonskih snubcev, bi s prestopom Oblak postal najdražji vratar v zgodovini nogometa.

Vratar, ki je kariero začel v vrstah NK Ločana, sicer ne razmišlja o menjavi sredine. Lani po podaljšanju zvestobe Atleticu je prek spletne strani kluba sporočil:

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo. O tem se je veliko govorilo, a na koncu smo se dogovorili. Vedno sem dajal vse od sebe. Po svojih najboljših močeh bom branil klubske barve."