Trener Gasperini spregovoril o prebolevanju Covida-19

Pohvalil Josipa Iličića

31. 5. 2020, 21:12 | Športno

              Trener Gasperini spregovoril o prebolevanju Covida-19 (foto: Instagram) Instagram

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je priznal, da je bil pozitiven na Covid-19. Italijanski strateg je spregovoril o prebolevanju virusa in o načrtih za nadaljevanje prvenstva. Pohvalil je tudi najboljšega igralca ekipe Josipa Iličiča.

Bergamo je bil žarišče pandemije koronavirusa v Evropi. Mnogi navijači so se okužili na prvi tekmi osmine finala lige prvakov, ko je Atalanta na San Siru gostila Valencio. Tekma je bila odigrana 19. februarja.

Povratna tekma je bila odigrana 10. marca v Španiji (Josip Iličić je na tekmi na Mestalli dosegel 4 gole), ko je trener Atalante že bil okužen s koronavirusom. 

"Dan pred tekmo z Valencio sem se zelo slabo počutil. Zelo hudo je bilo tudi med samo tekmo. Če pogledate slike s tekme, boste videli, da zgledam obupno. Dva dni kasneje nisem mogel spati, počutil sem se grozno," je dejal Gasperini.

"Vsaki dve minuti so se mimo mojega doma z glasnimi sirenami peljala reševalna vozila. Slišati je bilo kot vojno območje. Zvečer sem si predstavljal, kaj bi bilo, če bi me odpeljali v bolnišnico. Dejal sem si, da to ne sme biti način, kako grem s tega sveta, saj imam še veliko pred seboj," je dejal italijanski strateg.

62-letni trner med prebolevanjem bolezni ni imel okusa za hrano, kar je eden izmed simptomov Covida-19:

"Po zmagi nad Valencio smo proslavljali in pili šampanjec. Občutek sem imel kot, da pijem vodo. Vsa hrana je imela enak okus. Ker nisem imel drugih simptomov, nisem šel na testiranje. Pred 10 dnevi je analiza krvi potrdila, da sem imel Covid-19."

Gasperini je dejal, da se je prvenstvo prekinilo ravno v trenutku, ko je Atalanta igrala v najboljši formi. Italijan obžaluje, da bodo v nadaljevanju prvenstva igrali brez prisotnosti navijačev. Poleg tega je pohvalil prva zvezdnika ekipe - Josipa Iličića in Papuja Gomeza. 62-letni strateg je dejal, da Iličić trenira z veliko vnemo, Papu pa bi lahko po njegovem mnenju brez težav igral trikrat na teden.

Sezona v Serie A se bo nadaljevala 20. junija. Atalanta je trenutno na 4. mestu na prvenstveni lestvici. Iličić je s 15 zadetki 5. najboljši strelec lige.