Tsunoda prvi Japonec v formuli 1 po 2014

Pogodba z ekipo Alpha Tauri

16. 12. 2020, 12:00 | Športno | Vir: STA

              Tsunoda prvi Japonec v formuli 1 po 2014 (foto: Profimedia) Profimedia

V svetovnem prvenstvu formule 1 bo v naslednji sezoni spet nastopil japonski dirkač. Yuki Tsunoda, ki je v letošnji sezoni vozil v formuli 2, je sklenil pogodbo z ekipo Alpha Tauri, kjer je brez sedeža ostal Rus Danil Kvjat.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Tsunoda z Alpha Taurijem sklenil pogodbo za naslednjo sezono in tako postal prvi japonski dirkač v tem tekmovanju po Kamuiju Kobayashiju, ki je nazadnje vozil v sezoni 2014.

Kvjat se tako po dveh letih poslavlja od moštva, v njem pa kot prvi voznik ostaja Francoz Pierre Gasly.

Tsunoda je v tej sezoni nastopal v SP formule 2 in zasedel tretje mesto, sicer pa je tudi član dirkaške akademije moštva Red Bull, pod okrilje katerega spada tudi Alpha Tauri.

"Kot vsi mladi dirkači sem tudi jaz vedno sanjal o tem, da bom dirkal v formuli 1. Vesel sem, da sem dobil priložnost, zavedam se, da bodo v naslednji sezoni vame uprte oči vseh japonskih ljubiteljev tega športa," je dejal japonski dirkač.

Alpha Tauri je v pravkar končani sezoni 2020 končal na sedme mestu konstruktorskega seštevka, je pa Gasly poskrbel za precejšnje presenečenje z zmago na dirki v Monzi.