V Španiji začudeni: Zakaj nogomet velja za nevarnejši od dela v tovarni?

29. 4. 2020, 16:43 | Športno | Piše: N.A.

              V Španiji začudeni: Zakaj nogomet velja za nevarnejši od dela v tovarni? (foto: Profimedia) Profimedia

Prvi mož španske La Lige Javier Tebas se ne strinja z odločuitvijo pristojnih organov, ki so v Franciji odpovedali nogometno prvenstvo. Kot je zatrdil, ni nogomet pred praznimi tribunami nič bolj nevaren od dela za trakom v tovarni, zato upa, da Španija tovrstnih ukrepov le ne bo sprejela.  

V Franciji so v torek sledili zgledu Belgije in Nizozemske ter zaradi epidemije koronavirusa in podaljšane prepovedi množičnega zbiranja odpovedali nogometno prvenstvo. Medtem so iz Španije sporočili, da se bodo športniki ob strogih ukrepih na treninge lahko vrnili 4. maja.

"Ne razumem, zakaj se igranje nogometa pred praznimi tribunami ob vse ukrepih šteje za bolj nevarno od dela na traku v tovarni ali od ribolova na odprtem morju. Če se ne bo nadaljevalo delo v pomembnih ekonomskih sektorjih, bi lahko vsi izginili. To se lahko zgodi nogometu," pred črnim scenarijem opozarja Javier Tebas: "V nekaterih državah klubi že trenirajo. To je primer, ki mu želimo slediti."

Predhodno so odpovedali tudi prvenstvi v Belgiji in na Nizozemskem. Uefa je nacionalnim zvezam sporočila, da do 25. maja sporočijo odločitev, ali bodo nadaljevala tekmovanja ali ne.

Več športnih novic si preberite na Sportklub.si.