Video: Veselje Rogličeve ekipe v spremljevalnem avtu, ko ugotovijo, da je v fotofinišu premagal Francoza

5. 10. 2020, 13:02 | Športno

              Video: Veselje Rogličeve ekipe v spremljevalnem avtu, ko ugotovijo, da je v fotofinišu premagal Francoza (foto: Profimedia) Profimedia

Primož Roglič je v nedeljo v dramatičnem zaključku v fotofinišu prestižne dirke Liege-Bastogne-Liege premagal svetovnega prvaka Francoza Juliana Alaphilippa.

Francoz je nerazumljivo nekaj deset metrov pred ciljem začel proslavljati, a ga je s sunkom kolesa prek črte za nekaj centimetrov ugnal Roglič in se veselil prve slovenske zmage na petih velikih kolesarskih spomenikih.

Rogličeva ekipa Jumbo-Visma je na družbenih omrežjih delila trenutke veselja, ko so v ekipi ugotovili, da je Primož za nekaj centimetrov premagal Alaphilippa. 

"Neverjetno, bilo je tako tesno. Šele zdaj sem videl. Nikoli se nisem predal in sem verjel. Do zadnjih centimetrov sem poskušal in zelo srečen sem, da sem lahko zmagal," je takoj po šest ur in pol trajajoči dirki v Ardenih dejal Roglič, za katerega je to daleč najodmevnejša zmaga na enodnevnih preizkušnjah.

Po za zdaj sicer neuradnih informacijah Rogliča letos čaka še nastop na dirki po Španiji, kjer bi lahko opravljal vlogo superpomočnika Tomu Dumoulinu. Vse pa bo odvisno od svežine in forme ob koncu oktobra, saj je Vuelta, kjer bi branil skupno zmago, na sporedu med 20. oktobrom in 8. novembrom.

Medtem bo Pogačar letos nastopil le še na eni enodnevni klasiki, na dirki po Flandriji 18. oktobra.