Viralni olimpijski trenutki, ki ste jih morda spregledali

Tokio 2020

2. 8. 2021, 00:00 | Športno

              Viralni olimpijski trenutki, ki ste jih morda spregledali (foto: Profimedia) Profimedia

Od naoljenega športnika iz Tonge do kartonastih postelj v olimpijski vasi, ki so sprožile nemalo ugibanj in teorij. Olimpijske igre v Tokiu vsekakor nimajo pomanjkanja simpatičnih zanimivosti.

Kaj se dogaja s posteljami v olimpijski vasi?

Ko so prvi športniki prispeli v olimpijsko vas, so zaokrožile šale na račun postelj, izdelanih iz kartona. Spremljale so jih govorice, da so japonski snovalci olimpijske vasi postelje nalašč izdelali iz kartona, da bi preprečili tiste bolj radožive posteljne aktivnosti. Znano je namreč, da je olimpijska vas vedno nabita z libidom, letos pa so morebiti Japonci želeli športnike držati stran od rekreativnih spolnih odnosov - saj veste, pandemija in te zadeve. 

Kako nevzdržljive so dejansko postelje v olimpijski vasi? Poglejte naslednjo objavo in presodite sami:

So pa nekateri drugi športniki poskusili hitro zanikati govorice, da postelje niso čvrste. Irski gimnastičar Rhys McClenaghan najbrž ni med najtežjimi športniki, a lahko morda verjate vsaj njegovim poskokom. "Fake news," pravi Rhys. 

Tudi drugi športniki so si dali duška s posteljami:

Glasba za ljubitelje video iger

Ste vedeli, da so na otvoritvi olimpijskih iger vrteli glasbo iz video iger? Mi tudi ne. So jo pa zaznali drugi oboževalci digitalnih svetov in pripravili plejlisto, ki bo navdahnila marsikaterega zapriseženega gamerja.

Robot-košarkar

Med polčasom se je prvič predstavil tudi košarkarski robot. Malce se zdi robusten, kar se morebiti za robota celo spodobi, a njegove spretnosti ni moč zanikati. Z matematično preciznostjo: 3 meti, 3 zadetki. Se nam v prihodnosti obetajo robotske olimpijske igre?

Navdušenje po avstralsko

Trener avstralske plavalne ekipe je pokazal, kako je videti prekomerna količina navdušenja. In s tem obenem navdušil svet, saj je njegova reakcija hitro zaokrožila po spletu. In reakcije? "Prosim, naj mi nekdo da toliko energije, kot jo ima ta trener," je zapisal eden od komentatorjev. 

Priložnostna popravila

Avstralska kajakašica Jessica Fox ima v ekipi nadvse iznajdljive sodelavce, ki na Instagramu demonstrirali, kako prednji del kajaka hitro in učinkovito popravijo - s kondomom! Na objavi skočite na naslednjo točko, saj je na voljo celo videoposnetek popravila, ker nikoli ne veste, kdaj vam bodo te informacije prišle prav. Mimogrede, Jessica Cox je potem osvojila zlato medaljo!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Highlights Club (@thehighlightsclubau)

Prekršek, ki ga je stal odličja

Saj razumemo, da vsi športi sledijo zelo jasno nastavljenim pravilom, a prav gimnastika je morda pri tem celo najbolj neizprosna. Pravilo so zato, da jih ne kršimo, so pokazali sodniki po nastopu kitajskega gimnastičarja Xiaoja Ruotenga, ki je storil napako, ko se je po sestopu iz odra vrnil nazaj (za dodatni pozdrav občinstvu), po končani točki pa ni pozdravil sodnikov. Kazenski odbitek ga je na koncu stal olimpijske kolajne.

Naoljeni zastavonoša se je vrnil

Saj ga poznate - natrenirani in močno naoljeni zastavonoša iz Tonge je postal že zvezda stalnica otvoritve olimpijskih iger. Ne vedo pa vsi, da je Pita Taufatofua v bistvu svojevrstni olimpijski športnik. Tekmuje v taekwondoju, v skupini nad 80 kilogramov, letos pa je postal prvi športnik v zgodovini olimpijskih iger, ki je nastopil na treh zaporednih olimpijskih igrah - zimskih in letnih. Leta 2018 je namreč nastopil na zimskih olimpijskih igrah in sicer - v teku na smučeh!