Vroči poletni dnevi kar kličejo po osvežilni dobrotah in s pravimi gospodinjskimi pripomočki lahko nekatere najbolj priljubljene pripravite kar doma – s svojimi sestavinami in po svojem okusu. Kaj torej potrebujete, da boste imeli poletne osvežilne klasike vedno pri roki.
Sladoled - brezčasna poletna sladica
Poletja brez sladoleda si niti ne moremo predstavljati. Nešteto okusov in kombinacij, ki prijajo kadarkoli v poletnem dnevu, zato sladoled vedno več ljudi pripravlja kar doma. Z najnovejšimi aparati za pripravo sladoleda, kakršen je tudi NINJA NC501EU, je postopek izredno enostaven, rezultat pa brezkompromisno odličen. Pa še čiščenje je izredno preprosto, tako da se lahko domača proizvodnja sladoleda poganja brez prestanka. Vendarle je vedno fino dan popestriti s kepico slastnega sladoleda.
⇒ Pripravite vaniljev sladoled s koščki čokolade
Za 6 kepic potrebujete:
- 1 in pol velike žlice kremnega sira (recimo Philadelphia)
- 20 g sladkorja v prahu
- 1 in pol male žličke izvlečka vanilje
- 250 ml smetane za stepanje z vsaj 30% maščobe
- 350 ml polnomastnega mleka
- 75 g malih koščkov čokolade za sladice
V veliko posodo, ki je varna za uporabo v mikrovalovni pečici, stresite kremni sir in ga v mikrovalovni pečici grejte približno 10 sekund. Dodajte sladkor v prahu in izvleček vanilje, vse skupaj premešajte z gumijasto lopatico, da mešanica dobi teksturo premaza (okvirno 1 minuto mešanja).
Počasi dodajte smetano in mleko, dokler nista povsem vmešana s kremnim sirom, sladkor pa je raztopljen. Osnovno prelijte v posodo aparata za sladoled NINJA NC501EU do označene mere, jo zaprite in postavite v zmrzovalnik za 24 ur. Naslednji dan odstranite pokrov, posodico namestite v aparat in izberete opcijo ICE CREAM. Ko je postopek končan, v sredino sladoleda izdolbete odprtino, natresete želeno količino koščkov čokolade in na napravi uporabite program MIX-IN, da se koščki enostavno vmešajo v sladoled. Potem pa le še uživajte v sladici, posodo s preostankom sladoleda pa hranite v zmrzovalniku.
Slushi, milkshake in frape - osvežilne zvezde poletja
Gost leden napitek z omamno teksturo, ki ga obarva vaš najljubši sadež. Znameniti napitki 'slushi' so absolutni hit vsake poletne zabave, piknika, pogostitve ali popoldanskega druženja. Za malce več poguma, jih lahko kombinirate s sestavinami kakšnega bolj udarnega koktajla, v najbolj osnovni formi pa so le izredno osvežilni ledeno hladni napitki za vso družino. Da je priprava enostavna, rezultat pa popoln, potrebujete le napravo za pripravi zamrznjenih napitkov NINJA FS301EU, ki je zdaj na voljo tudi v Sloveniji v trgovinah Harvey Norman.
Prednost slushi naprave za pripravo zmrznjenih pijač NINJA FS301EU je, da z napredno tehnologijo tehnologijo Rapid Chill tekočino ohladi in zamrzne v približno 30 minutah in nato to vsebino ohrani pripravljeno za ustvarjanje napitkov še več ur. Deluje zelo tiho, za izdelavo napitkov – od slushijev in milkshakov do frapejev in zamrznjenih sokov – pa ne potrebujete dodajati ledu. Predhodna nastavitev omogoča hitro prilagajanje temperature, glede na to, kako gost želite, da je napitek.
⇒ Pripravite karamelni milkshake
Za 2 – 3 napitke potrebujete:
- 500 ml polnomastnega mleka
- 235 ml smetane za stepanje
- 4 ml izvlečka vanilje
- 25 g sladkorja v prahu
- 80 ml karamelnega sirupa
Sestavine stresite v večjo posodo in jih zmešajte v tekočo mešanico. Mešanico nato prelijte v slushi napravo NINJA FS301EU in izberite program MILKSHAKE. Naprava bo samodejno izbrala primerno temperaturo za idealno teksturo napitka. Ob treh piskih boste vedeli, da je milkshake pripravljen. Prelijete ga v kozarce, zaključite s stepeno smetano in po potrebi karamelnih prelivom in postrežete.
⇒ Pripravite ananasov slushi
Za 2 – 3 napitke, ki jih postrežete v širših visokih kozarcih, potrebujete okoli 720 ml izbranega ananasovega soka, ki ga le prelijete v napravo NINJA FS301EU, izberete program FROZEN JUICE in naprava bo sok spremenila v osvežilno poletno presenečenje. Ko je napitek pripravljen, naprava na to opozori s tremi piski. Napitek prelijte v kozarce, okrasite s koščkom ananasa, listom mete in slamico ter postrezite.