18. 7. 2022, 14:15 | Promocijska objava

5 razlogov, zakaj se zaljubimo v Fjällräven Kånken

Fjällräven Kånken
5 razlogov, zakaj se zaljubimo v Fjällräven Kånken (foto: Fjällräven Kånken)

Verjetno ni najstnika, ki ne bi poznal aktualnega Kånken nahrbtnika. Mladi po vsem svetu so nahrbtnike hitro sprejeli in kar je še bolj presenetljivo – kljub dizajnu, ki z manjšimi inovacijami ostaja skozi leta enak, jim priljubljenost le še bolj narašča. Kaj je tisto, s čimer se je Kånken usidral v srca in zavest milijonom zadovoljnih uporabnikov?

Kånken ni več najstnik, šteje že kar 44 let!

Ja, Kånken ni modna muha ali novotarija, ki bo v letu ali dveh šla v pozabo. Gre za nahrbtnik, ki je bil prvič poslan na trg leta 1978 z mislijo na švedske šolarje. Vanj namreč z lahkoto pospravimo A4 formate zvezkov in ga nosimo na ramenih ali v roki. Kmalu je nahrbtnik prerasel funkcijo šolske torbe – postal je eden izmed najbolj zaželjenih must have kosov med celotno populacijo po vsem svetu.

Dizajn ni le lep, misli tudi za zdravje

Povod za nastanek in vodilo “Straight backs are happy backs” izhaja iz leta 1978, ko so za šolarje na Švedskem, prvič izdelali Kånken nahrbtnik. Oblikovan je bil v izogib težavam s hrbtenici, a hkrati enostavno in funkcionalno. 

Fjällräven Kånken

Trajnost  materiala in stila

V zadnjih letih je trajnost vrednota, s katero nas vabi precej trgovcev, a pomislite, Fjällräven s to vrednoto dejansko diha že od svojih začetkov in se ji je zavezal na vseh področjih. Hitra moda z zadnjimi trendi, ki bodo pozabljeni že v naslednji sezoni, če jo bodo zaradi slabe kvalitete materialov sploh dočakali, in na drugi strani brezčasen Kånken iz trpežnega, nepropustnega Vinylon F materiala. Prepričani ste lahko, da vam bo zvesto služil in si ga bodo kaj kmalu začeli z veseljem izposojati tudi vaši otroci. Kånken je resnično medgeneracijski nahrbtnik.

Kånken zate, zame, zanj

Nahrbtniki Kånken so kmalu zapustili šolske klopi in ramena šolarjev. Z največjim navdušenjem jih nosijo tudi vsi ostali, saj so zaradi svojega čistega in večno aktualnega dizajna čudovit modni dodatek in sopotnik na vseh dogodivščinah.

Fjällräven Kånken

Zaradi pestre izbire barv, vzorcev in velikosti, jih lahko uporabite kot torbo za enodnevne izlete, vsakodnevne opravke, službo ali za preprosto pohajkovanjke po mestu. Stranski žepi so priročni za stekleničko vode, glavni žep z dvema zadrgama, sprednji manjši žepek – žepov je dovolj, da bodo vse drobnarije hitro pri roki.

Zmeraj nekaj novega – Kånken Art

Fjällräven Kånken Art nastane, ko kultni nahrbtnik postane platno ustvarjalca, ki z njegovo pomočjo izrazi svoje zaznavanje narave. V kolekciji 2022 je Kånken oblikovala švedska mojstrica barv, oblikovalka in fotografinja Tekla Evelina Severin – njen navdih je bilo »odprto obzorje«. V treh različnih barvnih kombinacijah je ujela čudovite kontraste obzorij in prepričani smo, da vas bodo zvesto spremljali na vsakem koraku – na dogodivščinah v raziskovanju narave, v mestu ali na poti v službo.

Fjällräven Kånken

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.