19. 2. 2024, 16:41 | Promocijska objava

Bi radi res lahkotno živeli v svojem modernem domu? To je najboljši način, kako ga pametno oblikovati in povezati!

Samsung

Vaš dom je tista ''obljubljena dežela'', kjer se morate vsak trenutek čim bolje počutiti. Si odpočiti, se sprostiti in si nabrati novih moči za vsak naslednji dan. A kaj, ko so tu so še vsa domača opravila, ki vas vsakodnevno pričakajo po dinamičnem delovniku. Z vami delimo odlične namige, kako si te čim bolj olajšati in pridobiti čas zase.

Pokazali vam bomo, kako prihraniti čas zase, za sproščanje, druženje in dobro počutje, ne da bi morali za to žrtvovati čistočo doma ali na primer svežino perila. Saj je tudi to tisto, od česar je v domačem okolju močno odvisno naše počutje - urejenost prostorov in higiena.

Govorimo o pametnem domu, ki združuje med seboj povezane pametne naprave. Tak dom vam bo prihranil veliko dela, časa in stresa ali, če povemo še malce natančneje, Samsung naprave vam bodo s skupnimi močmi prihranile energijo (poleg tega pa s svojimi ekonomičnimi nastavitvami tudi električno energijo). In ne samo to, za vaše dobro počutje doma bodo poskrbele tudi s svojim elegantnim videzom oz. dizajnom.

Ste vedeli? Nova raziskava, ki jo je izvedlo podjetje Samsung Electronics, razkriva, da Evropejci porabimo 86 % več časa za razmišljanje o opravljanju gospodinjskih opravil kot za njihovo dejansko opravljanje. Ta čas, od fizičnega nemira do miselne preokupacije pred začetkom opravila, se kaže kot nevidna obremenitev in vpliva na to, kako ljudje preživljajo svoj dragoceni prosti čas doma. Študija, v kateri je sodelovalo več kot 6.000 anketirancev iz Evrope, je pokazala, da je povprečen človek v svojem domu odgovoren za vsaj sedem opravil, ki pogosto trajajo več kot 30 ur na teden. To je skoraj enako delu s polnim delovnim časom in negativno vpliva na evropska gospodinjstva, saj več kot polovica anketirancev (51 %) priznava, da se vsaj polovico časa počuti pod stresom, dva od petih (41 %) pa se redno ne moreta osredotočiti na vsakodnevna opravila. Več kot polovica (54 %) anketirancev je potrdila, da so stroški energije vplivali na gospodinjska opravila, zaradi česar so ta postala bolj stresna in težje obvladljiva, kar je posledica krize življenjskih stroškov.

Kako torej do kar najboljšega počutja doma

S pomočjo Samsung povezljivih naprav in ene same aplikacije! Vse svoje pametne naprave povežete med seboj in svoj dom upravljajte z eno preprosto aplikacijo. Aplikacija SmartThings vam bo pomagala, da brez velikih naporov opravite vsa domača opravila in si po opravljenem delu vzamete še čas za sproščanje in užitke.

Samsung

Čistoča doma je osnova dobrega počutja

Če želite živeti udobno in tudi zdravo, je treba redno skrbeti za higieno v svojem domu, sploh če ste nagnjeni k alergijam. Pri tem zelo veliko vlogo igra čistoča tal oz. izbira sesalnika. Samsung Bespoke Jet™ AI brezžični pokončni sesalnik z umetno inteligenco je vrhunsko zmogljiv pokončni sesalnik, ki vam bo omogočil res učinkovito čiščenje z večciklonsko filtracijo zraka, ki ujame tudi majhne prašne delce.

Sesalnik pa bo z umetno inteligenco čiščenje prilagodil tudi glede na tip tal - z dvojno tanko LED-krtačo, zato ne skrbite, tudi vse preproge bodo temeljito očiščene. Poleg tega ta sesalna naprava prihrani tudi energijo, saj za 14 % zniža zmogljivost baterije in za 6 % poveča manevrske sposobnosti. In še ena res dobra novica, sploh če radi prosti čas namenite crkljanju s svojim kosmatincem - z uporabo tehnologije Air Pulse sesalnik izprazni posodo za prah, z vrhunsko tehnologijo Air Spin pa vrtinec ciklona odstrani kar 99 % dlak. Za to poskrbi čistilna postaja vse v enem. 

Top namig: Z aplikacijo SmartThings boste delovanje in vzdrževanje sesalnika lahko kar najbolje izkoristili - za optimalno čiščenje! Prilagodite in upravljajte njegove funkcije in nastavitve na svojem pametnem telefonu Samsung S24 Ultra ali Galaxy S24, ki se ob vrhunski eleganci ponašata z neverjetno močjo umetne inteligence. Aplikacija sledi zgodovini čiščenja in o tem izdeluje poročila, zato se lahko pametno odločate, kdaj in kako uporabiti sesalnik, pametna samodiagnostika pa preveri stanje sesalnika in vam ponudi predloge za njegovo vzdrževanje.

Samsung

Ne le čist dom, v imenu dobrega počutja naj bo čisto tudi vaše perilo

Sami veste, kako prijetno je obleči sveže oblačilo ali se uleči v sveže preoblečeno posteljo. V vonju opranega perila je nekaj nostalgičnega in obenem poživljajočega. S pranjem perila pa je po drugi strani tudi veliko dela. A le če se še niste spoznali s Samsung pralnim strojem, ki pere s pomočjo umetne inteligence in se lahko pohvali s tehnologijama Ecobubble™ in SpaceMax™.

Ecobubble detergent pretvori v mehurčke, da lahko ta hitreje prodre v tkanino in tako odstrani do 24 % več umazanije. Zmanjša pa tudi porabo energijo, in to kar do 70 %, ter z do 45,5 % boljšo nego tkanin zaščiti barve in materiale.

Tehnologija SpaceMax pa poskrbi za neverjeten prihranek prostora v vašem domu, ki ne gre na račun manj opranega perila. Pralni stroj ima namreč kar 11 kilogramov prostornine v standardni dimenziji 600 mm.

Top namig: Aplikacija SmartThing vam z umetno inteligenco pomaga prilagoditi pranje, saj sledi vašim navadam, si jih zapomni, predlaga načrtovanje in programe ter pravi čas prikaže informacije, sploh če je potrebno kakšno odpravljanje napak. Izbere pa vam tudi idealno sušenje za posamezni pralni program.

In ko smo že pri sušenju, spoznajte še Samsung sušilni stroj z energetsko učinkovitostjo A+++ in pametnim senzorjem AI Dry, ki poskrbi za hitrejše sušenje  (porabite kar do 35 % manj časa), obenem pa je nežnejši do oblačil in zmanjša porabo energije za 10 %.

Pametna tehnologija AI Dry spremlja vlažnost oblačil in inteligentno priskrbi optimalno količino toplote, ki ustreza teži in vlagi perila.

Samsung

Zdaj pa je čas samo za vas!

In ko je v vašem domu vse postorjeno - s pomočjo Samsung pametnih naprav res hitreje in obenem učinkoviteje! - končno napoči čas za vaše sproščanje in užitke. Branje knjig, poslušanje glasbe, igra s pasjim ljubljenčkom, igranje igric ... In ko smo ravno pri zadnjem, naj vam še prišepnemo, da Samsung Galaxy S24 Ultra svoje uporabnike navdušuje z brezhibnim mobilnim ''gejmingom''. Ta pametni telefon namreč zagotovi popolno grafično izkušnjo, ponaša pa se tudi z odličnim procesorjem in baterijo. Uživajte!