1. 7. 2022, 13:52 | Promocijska objava

10 zabavnih izdelkov, s katerimi si boste najboljše počitnice pričarali kar na domačem vrtu

Profimedia
10 zabavnih izdelkov, s katerimi si boste najboljše počitnice pričarali kar na domačem vrtu (foto: Profimedia)

Ko smo že mislili, da bomo končno le imeli mirno poletje, pa je na vrata potrkala draginja. Marsikdo zato v teh dneh raje dvakrat premisli, če ne bi bilo morda v letošnjo jesen bolj smiselno zajadrati z malce več privarčevanega denarja – kar pa še ne pomeni, da poletje ne more biti divje zabavno. Če imate pri roki prave pripomočke, si lahko počitniško vzdušje na domačem dvorišču pričarate kar vsak dan.

Viseča mreža Ruylt

Viseče mreže so sinonim dopustniške brezbrižnosti. Ko ležite v tej, sicer tako tako preprosti pogruntavščini, vsem naokoli sporočate, da ste tako zelo sproščeni, da se požvižgate tudi na gravitacijo. Viseče mreže so primerne za počivanje po obilnem kosilu, branje knjig, dremanje ali le guganje med razmišljanjem o potencialni karieri v kriptovalutah. Brez skrbi – za napenjanje viseče mreže ne potrebujete dveh idealno usločenih palm – z malce kreativnosti se brez večjih težav namesti na vrt, teraso ali pa kar v sadovnjak.

Trampolin

Vsi, ki ste kadarkoli izkusili kakšen bolj zaresen trampolin, veste, da je skakanje bržda najbolj zabaven slog premikanja, ki si ga človeška vrsta lahko zamisli. Zato je trampolin vedno središče vsake vrtne zabave. Ne samo za otroke, ki sicer že kar nagonsko pikirajo na ta rekvizit, ampak tudi za odrasle. Ste vedeli, da si s skakanjem na trampolinu krepimo mišice v nogah, trebušne mišice, ravnotežje in motoriko? Ustrezno zavarovan trampolin je varen tako za otroke, kot za nerodne ljudi, a preden želite povabljene navdušiti s trojnim salto mortale, vseeno nekaj časa vadite le osnovni odriv.

Intex bazen z okvirjem

Da na domačem vrtu čez poletje ne bodo vodne vragolije omejene na neugledno škropljenje drug drugega z vrtno cevjo, raje del parcele namenite prostostoječemu bazenu, ki bo vam in vaši družini (občasno pa tudi kakšni pregreti veverici) vse poletje nudil prijetno osvežitev. Edina neprijetna posledica tega bazena je, da boste morali vsaj tja do oktobra odganjati sosede, ki bi se radi prišli »samo malce namočit«. 

Gugalnica

Gugalnice niso samo zabavne, so tudi romantične. Morda zato, ker gre za tako prvinsko obliko zabave, morda pa tudi zato, ker se zdi, da je v gugalnici lažje razmišljati. Takšna konkretna, kot je gugalnica DENIS, ki prenese tudi težko do 150 kilogramov, bo navduševala vso družino – in obenem služila kot uteha za čas, ko je viseča mreža zasedena.

Vodni metalec

Hasbro Super Soaker Hydro Frenzy vodni metalec ima že v ime nametanih toliko vodnih pridevnikov, da je takoj jasno, da s to igračo nihče ne bo ostal suh. Koncept je noro zabaven, saj proste cevke omogočajo, da voda šviga v vse smeri, kar bo še posebej navduševalo taščo s svežo trajno in najstnika z novim mobilnim telefonom. Zabava za vso družino, torej.

Družabna igra Twister

Klasika med družabnimi igrami, ki igralce spodbudi k zabavni fizični aktivnosti. Saj jo poznate – zavrtiš vrtavko in izvedeš gib, ki ti ga določi. Leva roka na zeleno, desna noga na modro, potem pa le še ugotavljaš, kako zelo prepleten si lahko z drugimi soigralci, preden situacija v igri Twister postane bolj komplicirana kot poglobljeni integrali. 

Plastelin set Unikatoy

Med vsakim počitniškim rajanjem je potrebno poskrbeti tudi za najmlajše – najbolje tako, da so pri tem še čim bolj ustvarjalni. S tem izbranim setom lahko ustvarjajo živopisne imitacije sladolednih kreacij. V paketu Dough Ice Cream Set je 6 različnih plastelinov in kopica podstavkov.

Goliath Phlat Ball Sonic žoga

Da pri vas tudi žoganje ne bo samo žoganje, pograbite ta inovativni disk, ki se med metanjem nenadoma odpre v žogo, kdor jo ujame, pa jo potem lahko spet splošči v disk in poda naprej. Kot bi imeli frizbi in žogo v enem, torej. Dodatno priročno, kadar je treba sonično žogo Goliath potem tudi pospraviti v nahrbtnik ali torbo za plažo.

Otroško kolo Smarty 20

Mladina med počitnicami ne miruje. Dobro namreč vedo, da nimajo počitnic samo oni, ampak cela soseska. Zato rade volje razširijo svoja obzorja. Da bodo lahko svojo igro nadaljevali še na vrtu kakšnih bolj oddaljenih sosedov, morajo imeti ustrezno prevozno sredstvo. Lično kolo reši vse zagate, ker ima tale Smarty 20 nameščen tudi prtljažnik in košarico, pa bo to tudi zelo priročno vozilo za rabutanje sliv. 

National Geographic voki-toki

Ne glede na starost so voki-tokiji vedno noro zabaven pripomoček. Celo tako zelo, da so ga kot aplikacijo dodali nekaterim pametnim uram. Človek se pač sam sebi zdi bolj pomemben, če ima s seboj voki-toki, pa čeprav bodo tole napravico verjetno najraje koristili mlajši člani vašega družinskega debla. Priporočamo tudi kot pripomoček za klicanje naraščaja, da se mora vrniti domov, ker ga čaka kosilo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.