N. V. | 14. 7. 2022, 19:33

5 načinov, kako v svojem domu pridobiti več prostora – brez rušenja zidov

Profimedia/fotomontaža

Ustvarjanje bolj odprtega prostora doma postaja trend. Poglejte, kako lahko ga lahko razširite.

Rušenje zidov ni vedno možnost. Na srečo obstaja nekaj preprostih rešitev. Če bivate v manjšem stanovanju ali hiši in razmišljate o tem, kako bi lahko ustvarili dodatni prostor v svojem domu, ste na pravem mestu.

V nadaljevanju bomo predstavili izjemno uporabnih in enostavnih 5 nasvetov za vse, ki si želijo v svojem domu povečati uporabne površine, hkrati pa ohraniti primeren nivo udobja. Nasvete so zbrali na blogu C21 Slovenija.

1. Investirajte v dvižno posteljo

Menjava klasične postelje za dvižno je eden izmed odličnih načinov, kako v svojem gnezdecu prihraniti nekaj prostora. Tako lahko v svojem domu pridobite dodatno kvadraturo in se na preprost način izognete občutku utesnjenosti.

Na trgu lahko izbirate med različnimi modeli, ki omogočajo različne načine uporabnosti, ko je dvižna postelja zaprta. Najbolj priljubljeni so tisti, ki se čez dan "spremenijo" v kavč, omaro ali jedilno mizo.

2. Uporabite škatle za shranjevanje

Škatle za shranjevanje zagotovo niso novo odkritje, a kljub temu marsikdo še vedno pozablja na njihovo uporabnost.

So odlična rešitev za optimizacijo prostora v svojem domu, saj jih lahko napolnite in enostavno pospravite na očem nevidno mesto pod posteljo ali na omaro.

Na ta način zapolnite neizkoriščen prostor, na katerega pogosto niti ne pomislimo, hkrati pa si z minimalnim trudom zagotovite, da so vaše stvari lepo organizirane.

3. Izkoristite notranjost stopnišča

Če živite v hiši z vgrajenim stopniščem in se spopadate s pomanjkanjem prostora, potem se vaša rešitev morda skriva v stopnicah.

Marsikdo namreč pozablja na ves neizkoriščen prostor, ki se nahaja v notranjosti stopnišča, zato gre ta dobesedno "v nič".

Vgradnja drsnih predalov je zato enostaven in kompakten način za povečanje prostora za shranjevanje, sploh za tiste, ki živijo v manjših domovih in v omarah nimajo dovolj prostora.

4. Ne pozabite na zidove

Da kar najbolje izkoristite prostor na stenah, lahko nanje pritrdite 3 – 4 dolge police, eno nad drugo in tako ustvarite učinek zamaknjenih polic po dolžini stene vaše sobe.

Nanje lahko položite predmete, za katere vas ne moti, če so na vidnem mestu (knjige, sveče, fotografije ...). Lahko si priskrbite tudi majhne škatlice za shranjevanje, ki bodo prostoru dale še večji občutek urejenosti in organiziranosti.

5. Redne čistilne akcije

Ne glede na to, kako uporabni so zgornji nasveti, vam še vedno svetujemo, da na vsake toliko časa priredite čistilno akcijo in se poslovite od stvari, ki jih ne potrebujete oziroma jih ne uporabljate.

Tako lahko ubijete dve muhi na en mah – poskrbite za več prostora v svojem stanovanju, hkrati pa lahko odvečne stvari podarite naprej in omogočite prijetnejše bivanje še nekomu drugemu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.