Š. Š. | 26. 11. 2022, 16:00

5 trendov letošnjega božiča

Profimedia

Preden si zamislite letošnjo praznično okrasitev poglejte, kakšni trendi se obetajo. Zanimiv je predvsem tisti, ki spodbuja, da letos praznični kaos zamenjate za umirjenost. Tak bi ta čas tudi moral biti. 

Čeprav so v praznični dekoraciji določene barve in kombinacije večne in vsekakor ne boste zgrešili, četudi uporabite lanske okraske, vsako leto ta čas prinaša tudi kaj novega. Kateri pa so najbolj izstopajoči trendi letošnjega božiča? Sodeč po iskanju na platformi Etsy, sledeči:

  • Svetle barve!

Rdečo in gozdnato zeleno zamenjujejo svetlejši in živahnejši odtenki. Ti v dekoracijo prinašajo igrivost in na prehodu iz starega v novo leto izboljšujejo razpoloženje ter dvigajo energijo. Ljudje precej iščejo živo rozaste odtenke in okraske v disko stilu.

  • Pravljični gozd

Božično začaran pravljični gozd je še en trend, ki obeta vračanje k naravi. Prava barvna izbira bo konkretna – kot na primer esmeraldno zelena ali polnočno modra. Za piko na i pa dodajte kaj svetlečega in bleščečega.

  • Perle in perlice

Perle so nedolžne, nežne in brezčasne. Letos je njihovo leto, tako pri dekorju, kot pri obdarovanju. Ta eleganten dodatek je pravzaprav trend, ki mu sledimo že od poletja.

  • Retro je nazaj

Če gre verjeti iskalnikom, bodo letos ljudje eden drugemu na veliko podarjali retro kuhinjske elemente. Trend, za katerega se zdi, da se je ravno izpel, je očitno nazaj. Potegnite iz omare babičine skodelice z unikatnimi potiski in si privoščite praznično vročo čokolado. Domače piškote pa podarite v tistih simpatičnih retro posodah.

  • Meditativno ozračje

Čeprav se zdi božični čas vedno bolj hektičen, ni nujno, da je tako. Vse je odvisno od vas. Zanimiv trend se fokusira na astrologijo, meditacijo, manifestacijo, afirmacije. Ali na kratko: umirjeni prazniki. Kako jih doseči? Z umirjenim umom. In kakšno svečko in dišavo.     

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.