24. 5. 2022, 20:35

TALE sestavina, ki jo imate v vaši kuhinji, zelo UČINKOVITO odganja komarje

Profimedia

Ste že slišali za sestavino iz domače kuhinje, ki preverjeno in zelo zanesljivo odganja komarja, ko nič več ne pomaga? Berite dalje. 

Če kdaj dvomite, da ste za karkoli premajhni, se spomnite, v kakšno stisko vas lahko spravi brenčanje enega majhnega komarčka. Če je teh več na kupu, kot se poleti pogosto zgodi, potem je čas za ukrepanje. 

Repelenti, kreme, led svetila, spirale, električni uparjalniki in še bi lahko naštevali. Vse to bolj ali manj deluje. A ko stanje postane nevzdržno in se komarjev zlepa ne da odgnati, tedaj je čas za – kavo!   

Natančneje, za sežiganje kave. Potrebujete vrečko mlete kave in posodo, v kateri jo boste zažgali. Vonj, ki se bo razširil po domači terasi ali balkonu je komarjem tako neprijeten, da jih bo v hipu odgnal.

Še boljša novica pa je, da bo zažiganje kave na bližnji travnik odgnalo tudi ostale insekte.

Kava ima že samo po sebi močan vonj, ki se ob sežiganju še potencira. Pa ne samo vonj, že sam dim sam po sebi bo komarjem dal signal, da je morda bolje, da odidejo.

Ko je pred nekaj leti virus Zika ogrožal življenja, je bilo prav zažiganje kave način, s katerim so se mnogi otepali teh živali. 

Med drugimi naravni vonji, ki so komarjem zelo neprijetni so sivka, limona, evkaliptus, cimet, timijan, citronka, čajevec. Kot naravni repelenti najbolje delujejo v obliki eteričnih olj. Te si lahko - če ste prepričani, da vaša koža nanje ni občutljiva (previdno pri majhnih otrocih) - nanesete na dele kože. Lahko pa zmešane z vodo uporabite v obliki razpršila. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.