20. 10. 2022, 22:25 | Vir: Aktivni.si

Se tudi vi sprašujete, ali vam pralni stroj "krade" pare nogavic? Razlaga vas bo presenetila

Profimedia

To je morda ena največjih ugank – kam med pranjem izginejo nogavice. In ali je še upanje, da jih bomo spet našli. 

Umazano perilo ste dali v pralni stroj, vključno z nogavicami, ki so vse imele par. Ko pa ste pralni stroj po pranju izpraznili, ste presenečeno ugotovili, da spet manjka ena nogavica. Se vam je to že kdaj zgodilo? Za tem se v resnici skriva zelo preprosta razlaga. 

Zares vam krade nogavice 

Pralni stroj vam prav res krade nogavice. Toda razlaga ne vključuje bermudskega trikotnika, črnih lukenj ali česa podobnega. 

 Nogavice namreč izginejo za tesnilno gumo. 

Na vratih pralnega stroja je guma, ki skrbi, da se vrata tesno zaprejo in da ne pušča voda. Guma je zelo široka in lahko se zaviha. Ko umazano perilo nalagate v pralni stroj, se lahko zgodi, da se nogavica zatakne za rob te gume. To se lahko zgodi tudi med pranjem in pri ožemanju. Nogavico potegne globlje v notranjost pralnega stroja. 

Profimedia

Nekateri strokovnjaki celo pravijo, da lahko nogavico potegne mimo pralnega bobna do grelca, kjer se čez čas razgradi. 

Kako se lahko izognete izginjanju nogavic?

Pomaga vam lahko, da perete manj perila. Če je pralni stroj prepoln, so manjši kosi pogosto stisnjeni na rob in se tako hitreje zataknejo.

Nogavice pa lahko med pranjem spravite v mrežaste vrečke za pranje. Vanje lahko "pospravite" vse manjše kose perila in ste tako brez skrbi, da bi izginili. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.