3. 6. 2022, 15:33 | Promocijska objava

Evil Eve ali kaj imata skupnega pametna ura in kameleon?

Huawei
Evil Eve ali kaj imata skupnega pametna ura in kameleon? (foto: Huawei)

Morda marsikdo k Evi Breznikar, oblikovalki usnjenih modnih dodatkov, pristopi s strahom zaradi njenega malce nenavadnega vzdevka. 

Pridobila ga je v srednji šoli zgolj zaradi precej nenavadne kombinacije odličnih ocen in jezikanja. Zdaj nas v smehu opozori, naj besedo evil preberemo še nazaj! Da, živeti. Življenje. In Eva vabi, da si ga poživite, popestrite in prikrojite povsem po svojem okusu – in ga tako tudi živite.

Lastnica butika, ki ga ima v Ljubljani že 7 let, je v tem času okrasila in popestrila že marsikateri znani pas ali zapestje, v najnovejšem sodelovanju s podjetjem Huawei, pa je ščepec unikatnosti in prestiža dodala novim pametnim uram Huawei Watch GT 3 Pro, za katere je izdelala paščke.

Eleganca in unikatnost – prilagodljivost in trajnost

Novi pametni uri sta na voljo v dveh velikostih – s premerom 43 in 46 mm. Obe spominjata na elegantne ure tradicionalne urarske industrije, različica s premerom 43 mm ima ohišje iz posebne nanokeramike, večja 46-milimetrska pa iz titana. Prestižna materiala sta seveda zahtevala prav takšne paščke in Eva je poskrbela, da je bilo zanje uporabljeno le najkvalitetnejšo ovčje usnje. Da se lahko uro kar najbolj prilagodi individualnim željam, je Huawei pripravil več kot 10.000 različnih številčnic, med katerimi lahko izbirate in jih izberete glede na razpoloženje, aktivnost ali celo outfit! In to neskončno prilagodljivost ure je želela ohraniti tudi Eva, ki je za paščke uporabila kombinacijo platinasto zlate oziroma srebrne elegance ter poseben reliefni dizajn, ki že na prvi pogled izdaja, da je pašček ročno delo in unikat. Da dobro pristoji tako na visoke pete kot na klasične čevlje ali celo sproščen dnevni športno-elegantni stil.

Po Evinem mnenju je ura definitivno tudi modni dodatek. In prav modni dodatki, ki združujejo uporabno vrednost in dizajn, so ji najbolj všeč: pasovi, torbice, ure … Vse kar dobro služi in lepo izgleda. »Včasih je bilo praviloma tako, da so bile uporabne stvari grde, lepe stvari pa so imele zelo nizko uporabno vrednost in vprašljivo kakovost,« pravi Eva. Bistvo njenega ustvarjanja je prav združevanje uporabne vrednosti, kakovosti in estetike. Verjame, da je to mogoče. »In ker smo s tem tudi bolj trajnostni, imamo manj izdelkov, ampak tiste vrhunske in skorajda večne,« dodaja Eva.

Ne skrbite le za lep videz, temveč tudi za svoje zdravje

Ura podpira novo tehnologijo TruSeen 5.0+ za spremljanje srčnega utripa in nasičenosti kisika v krvi (SpO2) z večjo natančnostjo merjenja med beleženjem dejavnosti, podnevi in ponoči. Ergonomsko oblikovano, skrbno polirano 2,5 D konveksno ukrivljeno steklo hrbtišča se natančno prilega obliki zapestne kosti. Zasnova ni le udobna za nošenje, temveč učinkovito zmanjšuje motnje med delovanjem optičnega tipala, s čimer izboljšuje natančnost merjenja srčnega utripa. Vse to pa seveda lahko brezhibno deluje le, če se ura popolnoma prilega vašemu zapestju – in prav to je čar naravnega materiala, ovčjega usnja, ki ga je za izdelavo paščkov uporabila Eva. Usnje se med nošenjem segreje in zmehča ter tako zagotavlja povsem gladko prileganje zapestju. Brez tega bi se vse funkcije izgubile in ponovno bi bili pri izdelku, ki le izgleda fantastično, pa zaradi malomarnosti pri izdelavi ne bi deloval tako, kot mora.

Huawei

Pametna ura kot osebni pomočnik skrbi za vaše zdravje, nudi celodnevno spremljanje nasičenosti kisika v krvi in merjenje temperature kože. V kombinaciji s 24-urnim merjenjem srčnega utripa pozorno spremlja dihanje, stres in menstrualni cikel. Tehnologija Huawei TruSleep 2.0 medtem zagotavlja obsežne podatke in predloge za izboljšanje kakovosti spanja.

Nihče od nas ne želi dodatnega s stresa z nenehnim polnjenjem baterije, zato je Huawei poskrbel za do 14-dnevno življenjsko dobo baterije pri 46 mm modelu oziroma 7-dnevno pri 43 mm modelu. Eva nas hitro opozori: »Tehnika je super, veliko nam nudi in nedvomno prinaša kup koristi, a ne postanimo njen suženj! Sama se rada sprošča v naravi, kjer znova najde notranje ravnovesje in stik s sabo.«

V sklopu beleženja dejavnosti Huawei Watch GT 3 Pro nudi več kot 100 športnih načinov, od katerih jih je kar 18 profesionalnih. Med njimi sta popolna novost način prostega potapljanja in trening golfa. Pametna ura Huawei Watch GT 3 Pro je združljiva s 30 aplikacijami za fitnes, kar širi ekosistem in nudi boljšo izkušnjo spremljanja zabeleženih podatkov.  

Pametna ura Huawei WATCH GT 3 Pro lahko deluje samostojno, vendar jo boste večinoma uporabljali povezano s pametnim telefonom. Pri tem je pomembno, da je združljiva z vsemi napravami s sistemom Android ali iOS. Večja 46-milimetrska je na voljo v različicah s paščkom iz fluoroelastomera ali titana po priporočeni ceni 399 € oziroma 499 €, medtem ko boste za manjšo 43-milimetrsko z usnjenim paščkom odšteli 449 € in za različico s keramičnim 549 €.

Huawei WATCH GT 3 Pro – pravi modni kameleon

Uro je preizkusila tudi Evil Eve, mojstrica oblikovanja iz usnja in poleg lepega, čistega dizajna s srebrnimi oziroma zlatimi detajli jo navdušuje uporabna vrednost. 

»Večjo različico ure bi z lahkoto umestili v kategorijo unisex, torej primerno za oba spola. Veliko ljudi poleg ure nosi še kakšno tanjšo zapestnico in dizajn novih ur lepo omogoča tudi to kombiniranje, tako da lahko vsak dan kreiramo svoj stil glede na želje in potrebe. V hipu jo lahko iz športnega pripomočka spremenimo v modni kos in obratno. Pomembna pa je tudi teža ure, ki je skrbno premišljena in prav tako kot paščki močno vpliva na udobnost nošenja. Keramično ohišje ure je sicer nekoliko težje, a ker se obseg paščka preprosto prilagodi vsakemu zapestju, je ura med nošenjem na svojem mestu in nas ne moti,« pravi Eva, ki je uro šaljivo poimenovala kar »pravi modni kameleon!«

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.