N. V. | 1. 5. 2024, 06:00

Hladilnik ima gumb, ki ga redko kdo pozna, a je zelo uporaben

Profimedia

Ste ta gumb spregledali in ga zanemarjali? Od zdaj mu namenjajte več pozornosti.

Hladilnik je dragocen gospodinjski aparat in eden od temeljev sodobnega življenjskega sloga, zato je pravilna uporaba zelo pomembna. Z njo lahko celo dosežemo, da hrana ostane dlje časa sveža.

Skrivnosten gumb na hladilniku

V vašem hladilniku je skrivnosten gumb, ki mu verjetno ne posvečate veliko pozornosti, a lahko dejansko pomaga ohranjati svežino različnih vrst hrane, piše Mirror. To je gumb za temperaturo. Je ena tistih majhnih, a izjemno pomembnih funkcij v hladilniku, ki je marsikdo morda ne opazi, igra pa ključno vlogo pri ohranjanju svežine hrane.

Ne spreglejte gumba za uravnavanje temperature v hladilniku. S pomočjo tega gumba bodo vaša živila dlje časa ostala sveža.

Ne spreglejte gumba za uravnavanje temperature v hladilniku. S pomočjo tega gumba bodo vaša živila dlje časa ostala sveža.

Profimedia

Ta gumb je namenjen uravnavanju notranje temperature hladilnega dela. Spreminjanje temperature omogoča uporabniku prilagodljivost glede na vrsto hrane, ki je shranjena v hladilniku. Pravilna temperatura je namreč ključna za ohranjanje svežine hrane in preprečevanje razmnoževanja bakterij na njej.

Kakšna je najboljša temperatura za hladilnik?

Po mnenju strokovnjakov je idealna temperatura hladilnika 4 stopinje Celzija. Vzdrževanje te temperature je ključno za zaviranje rasti bakterij na hrani, kar lahko podaljša njeno svežino in prepreči hitro kvarjenje, poroča N1

Profimedia

Temperaturo v hladilniku lahko preverite tako, da termometer postavite v kozarec vode in ga postavite na srednjo polico. Za najbolj natančen rezultat je najbolje, da ga pustite čez noč. Ne pozabite, da se lahko temperatura razlikuje od police do police.

Na katero polico shraniti živila?

Višja je polica, topleje je, zato razmislite, kam boste postavili določena živila. Na zgornje police lahko postavite suho meso, ostanke hrane, pecivo ali drugo hrano, ki je ni treba kuhati. Surovo meso, perutnina in morski sadeži naj bodo na spodnjih policah, sadje in zelenjava pa v ločenih predalih. Pazite tudi, da hladilnika ne napolnite preveč, saj lahko to ovira kroženje zraka in tako vpliva na učinkovitost hlajenja.