27. 3. 2023, 10:21 | Promocijska objava

Ideje za vrtno pohištvo: nešteto načinov za oblikovanje zunanjega prostora

Whitepress

Zunanji prostor je lahko čudovit podaljšek bivalnega prostora, ki zaživi v toplejših delih leta. Izkoristite svoj atrij, vrt ali teraso za oddih in prijetna druženja.

Posedanje na vrtu, nedeljski zajtrk v atriju ali delo iz domače pisarne na sončni terasi so radosti življenja, ki si jih vsi želimo. Če vaš dom omogoča uporabo zunanjega prostora, to vsekakor izkoristite. Prvi in obvezen kos opreme je vrtna garnitura, ki omogoča druženje in udobno preživljanje prostega časa.

Izberite elemente, ki se podajo k vašemu domu

Izbira materialov je pomembna, saj ti ustvarjajo vzdušje, se – ali pa ne – skladajo z vašo preostalo opremo in obenem od vas zahtevajo manj ali več časa za vzdrževanje. Razmislite, kako bi se na vaš zunanji prostor podala vrtna garnitura iz lesa, kovine, ali umetnih materialov. Poiščite izvirne rešitve, kot so trendovske vrtne garniture iz palet, ki jih lahko na različne načine popestrite z izbiro blazin. Barve so tiste, ki ključno prispevajo h končnemu videzu in ustvarjajo različne učinke - svetla garnitura deluje sveže, temne barve izražajo eleganco, bolj živahni toni pa pričajo o vašem iskrivem značaju.

Postavitev vrtne garniture je odvisna od števila kosov (miza in stoli ali naslanjači), ne pozabite pa tudi na detajle, ki bodo prostoru vdihnili življenje: zunanje rastline in svetila, ki lahko popolnoma spremenijo prostor, pa tudi primerne kozarce, skodelice in vazo boste želeli postaviti na mizo, ko pridejo gosti.

Kaj je namen vašega kotička

Preden se lotite oblikovanja svoje zunanje dnevne sobe, razmislite, kakšno vzdušje si želite in kaj boste tam počeli. Morda sanjate o romantičnem kotičku z okroglo mizico in dvema stoloma? Ali pa si želite imeti udobno nizko sedežno garnituro z veliko mizo za kozarce in prigrizke za vse goste? Za družinska kosila je popolna izbira vrtna jedilna miza s stoli. Če vam prostor to dopušča, dodajte še letno kuhinjo in čas za pripravo jedi po novem preživite skupaj na svežem zraku. Zunanji prostor je izvrstno delovno in študijsko okolje, a tudi prijeten prostor za poležavanje in celo spanje, če izberete ustrezen ležalnik. Za karkoli že boste svoj zunanji prostor izkoristili, z izbiro vrtne garniture kot osrednjega kosa - in vseh dodatkov - boste ustvarili okolje, ki je blizu vam.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.