15. 4. 2022, 16:27 | Promocijska objava

Kako vam pametni telefon lahko pomaga pri pripravi velikonočne večerje

Samsung
Kako vam pametni telefon lahko pomaga pri pripravi velikonočne večerje (foto: Samsung)

Praznični trenutki z družino, zbrano okoli domače mize, ki se šibi pod sveže pripravljenimi dobrotami, so trenutki, ki tvorijo najbolj trajne in dragocene spomine. Zato je prav, da h tako pomembnemu kulinaričnem podvigu, kot je priprava dobrot za veliko noč, pristopimo z vsemi potrebnimi orodji – tudi pametnim telefonom, ki se lahko hitro izkaže za nepogrešljivega kuharskega pomočnika.

Danes si marsikatere vsakodnevne aktivnosti ne znamo več predstavljati brez družbe pametnega telefona in marsikdo, ki je skušal nadgraditi svoje kuharske veščine, je hitro ugotovil, da to drži tudi za pripravo hrane. Pametni telefon v kuhinji je preprosto recept za uspeh. 

Za naše drznejše kulinarične peripetije v času velike noči, smo si zato izbrali primerno odzivnega, vzdržljivega in prilagodljivega sopotnika, ki je povrh vsega še zelo čeden – Samsung S22 Ultra iz nove S22 serije, v kateri se ponujata še manjši različici S22+ in S22. Naj razkrijemo, kako nam je asistiral.

Samsung
Izbira pravih receptov

Če še mini kredence ne sestavimo brez jasnih navodil, ni vrag, da si drznemo na pamet metati skupaj kopico previdno izbranih sestavin. Kakovostno spisani, razumljivo razloženi in po možnosti še s sličicami opremljeni recepti so s pametnimi telefoni ves čas na dosegu roke, zato ni razloga, da ne bi koristili spletnih strani ali aplikacij, ki nas zelo natančno vodijo do slastnih rezultatov. 

Samsung S22 Ultra se je tu izkazal s svojim svetlim, 6,8-palčnim Edge dinamičnim zaslonom AMOLED 2X, ki poskrbi, da so tudi najbolj umetniško sestavljene strani z recepti razločne in berljive, 120Hz hitrost osveževanja pa poskrbi, da je drsenje po recepturah hitro in gladko. Smo se pa kar malce brzdali, da nismo šli med gretjem pečice odigrati kakšno mobilno igro, vedoč, da se na igračarskih obratih osveževanje preklopi v impresivnih 240Hz!

Unče in grami

Vmesna postaja – pretvarjanje v nam bolj znane merske enote. Splet je resda poln vsestranskih informacij, a lovci na najboljše recepte vedo, da se včasih kakšne napotke za kuho najde v merskih enotah, ki niso ravno skladne z našimi odmerki. Tu spet na pomoč priskoči pametni telefon, ki preko spletnih pretvornikov ali ustreznih aplikacij hitro reši to kuharsko zadrego.

3 … 2 … 1 … pečeno!

Pametni telefoni nudijo možnost za nastavljanje več kot le enega časovnika, ker v kuhinji pride še kako prav. Samsung S22 Ultra je tako vestno zaigral drugačno melodijo za vsak opomnik, ki smo ga potrebovali, da se kaj ni razkuhalo, preveč zapeklo ali se iz lonca prelilo na štedilnik. Da ni bilo dolgčas, pa smo med opomniki pametnega S22 Ultra vključili še v prenos nogometne tekme v živo. Naj tisti opevani 5G naredi svoje.

Samsung
Dokumentacija rezultatov

Zapiski so nadvse pomemben del kuhanja. Recepti resda vodijo do idealne slike končne jedi, a ker je na svetu toliko okusov, kot je ljudi, so prilagoditve vedno potrebne. Je bila jed na koncu preveč ali premalo slana? Bi vam bilo ljubše, če bi bilo več zelenjave in manj mesa? Drugačen preliv? Zapiski vodijo do perfekcije, pisane na kožo vam in vaši družini. 

Pri tem ima Samsung S22 Ultra spet odlično prednost – S Pen. Ker včasih okoliščine ne nudijo možnosti ali potrpežljivosti za tipkanje in bi zadeve raje preprosto – napisali. Samsung je finese občutka pisanja s pisalom S Pen na zaslon že mojstrsko izpopolnil pri prejšnjih S iteracijah, zdaj v tej funkciji lahko le še naprej uživamo. 

Samsung
Se je sploh kuhalo, če ni fotografij?

Zdaj že vsi dobro vemo, da je hrana lahko nadvse fotogenična. Zato je že skoraj nujno, da kulinarične umotvore na koncu tudi primerno ovekovečimo in objavimo na družbenih medijih, čeprav nam potem vsi prijatelji zamerijo, ker jih nismo povabili na grižljaj. 

In če kje lahko stavite na popolnost, so to fotografije, ki jih ustvarjajo Samsung telefoni. Pri novi S22 seriji se je fotografija spet pognala korak naprej. Da bodo vaše praznične jedi videti nadvse manekensko, pri S22 Ultra poskrbijo štiri primarne kamere: 12 MP Ultra široka kamera, 108 MP široka kamera, 10 MP Telefoto kamera s 3x optično povečavo in 10 MP Telefoto kamera z 10x optično povečavo. Manjša bratca S22+ in S22 imata malce drugačen nabor (12MP Ultra široka kamera, 50MP široka in 10MP Telefoto kamera), a prav tako zagotavljata prečudovite fotografije.

Vse to drži tudi, če v hrani uživati zunaj, ponoči, ko ni kaj dosti svetlobe, saj se S22 serija vključuje tehnologijo Nightography prav za fotografiranje ponoči. Veliki senzor poveča in osvetli piksle, Super Clear steklo zmanjša bleščanje leče in na koncu imate v arhivu prelestne foto spomine pod zvezdami.

Samsung

 Pri telefonih znamke Samsung smo sicer že vajeni, da ne glede na to, iz katerega kota in kako na široko želimo zajeti našo družinsko pojedino, je fotografija na koncu izjemna. Če pa vas v družbi telefona Samsung S22 Ultra slučajno poprime želja, da bi namesto svoje kuharske umetnije raje poslikali sosedovo požrtijo, na pomoč priskoči neverjetni 100-kratni digitalni zoom s tehnologijo AI Super Resolution, ki vam bo z veseljem pomagal kukati onstran domače ulice. 

V primeru, da gre v kuhinji vse narobe …

Na koncu dneva je Samsung S22 Ultra, kot tudi manjši različici S22+ in S22, vendarle tudi – in predvsem – telefon. Če se zgodi, da grejo kulinarični načrti po zlu, vedite, da vam prav pametni telefon lahko reši tudi to težavo. Sploh Samsung S22 serija, ki vas s še močnejšo in vztrajnejšo baterijo nikoli ne pusti na cedilu in je vedno v pripravljenosti, da reši tudi malce bolj praznično obarvano problematiko. Recimo s kakšnim klicem v bližnjo restavracijo ali pa z naročilom hrane na dom preko aplikacije. To je ta lepota digitalnega sveta, v katerem danes živimo.

Samsung pa vam ponuja še številne druge ugodnosti. Program lojalnosti v aplikaciji Samsung Members, vam prinaša popuste, prednosti in številna presenečenja, ki so le del posebnega programa, zasnovanega na način, da vam izrečejo zahvalo za zaupanje. Novi ali obstoječi uporabniki lahko neomejeno izkoriščate številne promocijske ponudbe v obdobju dveh let po aktiviranju računa.

Vse informacije o nastavitvi računa, registracije, trenutnih ugodnostih in pravilih uporabe si preberite na https://www.samsung.com/si/offer/members-lounge/.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.