27. 5. 2022, 12:46

Ko potujete, ne pozabite na teh 5 stvari (vaše potovanje bo neprimerljivo lepše)

PROFIMEDIA

Ko se boste odpravili na potovanje, se spomnite na teh nekaj ''pomočnikov'', ki vam bodo pomagali do popolne brezskrbnosti in sproščenosti na poti.

1 Letno turistično zavarovanje z asistenco v tujini

Pred odhodom na dopust si obvezno uredite primerno zavarovanje, saj nikoli ne veste, kaj se lahko zgodi v času počitnic. Že na primer neznosen zobobol zahteva zdravstveno asistenco oz. 24-urno pomoč, ki bo za vas organizirala zdravljenje. Zavarovanje bo v tem primeru pokrilo stroške nujnih zobozdravstvenih posegov, ki so potrebni za odpravo akutne bolečine zaradi bolezni ali poškodbe zobovja.

2 Plačilne kartice

Bančne kartice z odloženim plačilom vam omogočajo enostavno brezgotovinsko poslovanje na dopustu, nekatere od njih pa tudi enostavno plačevanje na obroke. Preden odpotujete, za čim večjo brezskrbnost napolnite svojo predplačniško kartico. 

Huawei je poseben poudarek v AppGallery dal prav dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se jim je v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Povrhu pa lahko s telefonom tudi plačujete, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje.

3 Navigacija oz. zemljevidi

Pred potovanjem in seveda tudi med njim je dobro, da preverite, kje točno boste potovali in kako boste do tja prišli. Nihče ne želi na potovanju potrošiti preveč časa za iskanje določene lokacije ali se, bog ne daj, celo izgubiti. Poskrbite, da boste ves čas vedeli, kje ste in kam vse bi se radi še premaknili, da bo vaše potovanje resnično brez skrbi.

Preden odpotujete, si naložite aplikacijo Google Maps – to lahko naredite s pomočjo storitve Gspace, ki jo najdete v AppGallery, na voljo pa so vam tudi zemljevidi Petal Maps.

Z njihovo pomočjo lahko natančno preštudirate vse zanimive izletniške točke in znamenitosti, ki bi jih v tem času radi obiskali v okolici (ter se seveda, kot rečeno, uspešno orientirate).

Če želite na Huawei telefonu uporabljati Googlove aplikacije, uporabite aplikacijo Gspace, kjer so na voljo Zemljevidi, Gmail, YouTube in večino preostalega. GSpace vam omogoči njihovo hitro namestitev in neomejeno uporabo na napravah z mobilnimi storitvami HMS.

4 Dobra baterija na telefonu

Pravkar ste se udobno namestili ob bazenu hotela in zdaj bi se radi – še preden na Instagramu objavite in se pohvalite z vso lepoto okolice – javili družini ali prijateljem, da jih ne bo skrbelo za vas ... A, glej ga zlomka, baterija na vašem telefonu se je v času vašega potovanja izpraznila. Neprijetno, kajne? 

Pred potovanjem zato poskrbite, da bo vaša baterija ustrezno napolnjena, še bolje pa je, če imate telefon z veliko in vzdržljivo baterijo, sploh če potujete na destinacijo, kjer ne boste imeli prav veliko možnosti polnjenja telefona.

Huawei P50 Pro s kapaciteto 4360 mAh nudi zares dolgo avtonomijo baterije, ki podpira hitro žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 50 W. Čeprav ima tako veliko baterijo, pa ta telefon ni prevelik za rokovanje ali ga lahko pospravite v katerikoli žep ali torbico. S težo 195 gramov je prav tako zelo lahek in ga lahko preprosto uporabljate z eno roko.

5 Čim lažja dostopnost aplikacij

... je pomembna za vse nas, ki želimo dopust preživeti brez skrbi, da bi bili med tem prikrajšani za deljenje vtisov, plačevanje s kartico, spremljanje izdatkov, gledanje najljubše serije, igranje igric, klepetanje s prijatelji.  

Za to so nam seveda na voljo pametni telefoni, ki bodo poskrbeli, da ne bomo – če si tega seveda ne želimo – odrezani od sveta.

Huawei

S telefonom Huawei P50 Pro, opremljenim z inovativnimi mobilnimi storitvami HMS (skupina aplikacij in storitev), ne boste nikoli sami, izgubljeni ali za karkoli prikrajšani, saj vam je na voljo tako rekoč vse – trgovina z aplikacijami AppGallery, zmogljiv vsestranski iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps ... 

Poleg tega vam je na voljo bližnjica do aplikacij, Pametna mapa (Smart Folder), v kateri lahko hitro odprete katerokoli neposredno z dotikom ikone.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.