Uredništvo | 19. 9. 2023, 21:36

Poglejte, kako je predsednik vlade Robert Golob čestital Ani Roš ob velikanskem dosežku (VIDEO)

Instagram/Robert Golob/fotomontaža

Največja slovenska kuharska mojstrica je prejela telefonski klic predsednika vlade.

Največjo slovensko kuharsko mojstrico Ano Roš Stojan in njeno Hišo Franko je danes doletela prav posebna čast, prejela je namreč še tretjo Michelinovo zvezdico, kar je tudi največje možno število znamenitih zvezdic, ki jo lahko prejme posamezna restavracija. Ob tem je Roš Stojanovi na prav poseben način, z zmontiranim videoposnetkom telefonskega pogovora, čestital tudi predsednik vlade Robert Golob

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Stvar še ni prišla do možganov

"Živijo, Ana, Robert tukaj," je predsednik vlade začel telefonski pogovor. "Čestitke, sem slišal, da ti je uspelo, kar ni še nobenemu Slovencu ali Slovenki," je nadaljeval, Roš Stojanova pa je skromno odvrnila, da to ni nič tako posebnega, "samo trdo delaš, pa ..."

V nadaljevanju je povedala, da uspeha še ni dojela in da ji stvar še ni prišla do možganov. Golob je še enkrat čestital njej in celotni ekipi, ona pa mu je odgovorila, da ima njeno številko in da ve, da ga v vsem podpira in da stoji za njegovim trudim. "Veš, da me imaš na svoji strani. Kadarkoli, samo reci."

Žiga Živulović jr./Bobo

Največ Micheelinovih zvezdic na prebivalca

"Ana Roš in ekipa Hiše Franko z uspehom treh Michelinovih zvezdic premikajo meje odličnosti. Na ambasadorje slovenske kulinarike doma in v svetu smo res lahko izjemno ponosni," je ob videoposnetku zapisal predsednik vlade.

Dodal je, da smo tudi država z največ Michelinovih zvezdic na prebivalca. "Iskrene čestitke vsem prejemnikom teh prestižnih kulinaričnih priznanj," je zaključil in pripisal, da je Roševi čestital pred današnjo uradno podelitvijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.