N.Z. | 29. 6. 2022, 12:17

Če vidite TO na vašem krožniku, zbežite iz restavracije (nasveti kuharjev z Reddita)

profimedia
Če vidite TO na vašem krožniku, zbežite iz restavracije (nasveti kuharjev z Reddita) (foto: profimedia)

Med uporabniki Reddita se je nekaj profesionalnih kuharjev razpisalo o znakih, ki razkrivajo slabo restavracijo.

Njihove nasvete so skupaj zbrali pri Dnevnik.hr, mi pa jih v nadaljevanju povzemamo.

Tole so zapisali:

  • »Eden od najpomembnejših dejavnikov je vonj restavracije. Če zavonjate nekaj kiselkastega ali pa smrdi po dezinfekciji, se tej restavraciji ognite v loku.«
  • »Če ima restavracija akvarij, si ga dobro oglejte. Če je akvarij čist, to pomeni tudi, da je kuhinja čista.«
  • »Umazani toaletni prostori pomenijo umazana tla in umazano kuhinjo.«
  • »Če je ponudba izjemno bogata, to pomeni, da je hrana zmrznjena ali pa kuhana vnaprej oz. pogreta. V vsakem primeru ne moremo govoriti o sveže pripravljeni hrani.«
  • »Tepih je slab znak. Zmanjšuje hrup in na njem ne drsi, je pa to ena najbolj odvratnih stvari, kar sem jih videl v restavraciji. Samo s sesanjem bomo le težko dosegli že samo minimum higiene.«
  • »Kruh je ključen. Mora biti kvaliteten. Če ne znajo speči kvalitetnega kruha, ne znajo pripraviti niti druge hrane. Ni tega kuharja z vsaj polovico možganov, ki bi ne naredil dobrega kruha.«
  • »Če začutite močan vonj morske hrane, to pomeni, da hrana ni sveža. Sveži morski plodovi nimajo močnega vonja. Ta pride, ko se nekoliko postarajo.«
  • »Če vidite, da na krožnikih sosednjih miz ostaja veliko hrane – zbežite!«
  • »Če slišite, da je nekdo restavracijo priporočil predvsem zaradi razgleda ali ambienta, to pomeni, da hrana tam ni dobra. Resno. Vsakič, ko sem delal ali jedel nekje, kjer je bil ’veličasten razgled’, je bila hrana bodisi draga ali pa zanič.«
  • »Da ste v slabi restavraciji, boste vedeli, če vas na vhodu ni nihče pozdravil ali pa se vas izogibajo pogledati v oči.«
  • »Nemogoče je, da bi solatni bife dosegal higienske standarde, pa naj se lastniki še tako trudijo za to. Naj gre za solate, deserte, tople jedi, predjedi ali katerokoli drugo hrano v velikih posodah, do katerih ima dostop veliko število ljudi.«
  • »Generične fotografije v meniju so znamenje slabe restavracije. To isto sporoča tudi cenen jedilni pribor.«


 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.