L. PA. | 1. 12. 2023, 11:02

Ste med tistimi, ki vedno razkuhajo testenine? Pomaga vam lahko ... glasba! (Poglejte, kako)

Profimedia

Priljubljeni italijanski proizvajalec testenin Barilla ponuja sezname predvajanja za kuhanje različnih vrst testenin: vsak glasbeni seznam se predvaja natanko toliko časa, kolikor ga potrebujete za kuhanje. 

Kuhanje testenin je resda preprosto opravilo, toda za popolno "al dente" (dobeseden prevod je "na zob", pomeni pa, da testenine niso ne pretrde ne premehke) pašto je ključen – tajming. Večina posušenih testenin se skuha v desetih minutah – če jih boste s štedilnika odstavili prej, bodo trde in lomljive, če jih pustite le minuto predolgo, pa se lahko hitro spremenijo v gumijasto želatino. 

Morda vam lahko pomaga naslednji trik: priljubljeni italijanski proizvajalec testenin Barilla ponuja sezname predvajanja za kuhanje različnih vrst testenin. Vsak glasbeni seznam se predvaja natanko toliko časa, kolikor ga potrebujete za kuhanje.

Glasbene sezname so pred dvema letoma ustvarili pri agenciji Publicis Italia za Spotify in združujejo nekatere v Italiji najbolj popularne glasbene žanre ter najbolj priljubljene vrste testenin, denimo fusile in špagete številka 5, nekatere med njimi pa lahko najdete tudi na YouTubu.

@tenakomel Ne vem za tebe, ma js tega nism vedla do zdej! 😂 Pazi Teno v naravnem habitatu na koncu videa! 🫶🏼 #barilla #barillapasta #tiktokslovenia #testenine #spotify #pastalover ♬ original sound - Tena Komel

A tudi če boste za kuhanje testenin uporabljali sezname predvajanja glasbe, jih je smiselno po določenem času poskusiti in preveriti, ali vam je uspelo doseči popoln "al dente" rezultat, še preden jih odstavite s štedilnika.

Koliko časa se kuhajo posamezne testenine?

Večina posušenih testenin v trakovih, kot so lingvini, špageti in široki rezanci, za kuhanje potrebuje 8-10 minut, krajše in bolj kompaktne testenine, denimo makaroni ali metuljčki, bodo skuhani v 10-12 minutah, sveža "pašta", kot so ravioli in tortelini, pa v nekje od 3 do 5 minut.

Poleg tega, da se držite ustreznega časa kuhanja, bodo vaše testenine najboljše, če v vodo za kuhanje stresete za eno jedilno žlico soli, skuhanim testeninam dodate omako po želji, olje ali maslo ter na vrh naribate sir parmezan ali pekorino.

Novo na Metroplay: Andraž Štalec o digitalnem marketingu, vodenju podjetja in pasteh digitalnega sveta