N.Z. | 1. 7. 2022, 14:06

Lastnik švicarske restavracije gostom zaračuna 5 eurov kazni, če puščajo hrano na krožniku

profimedia

Gosti Slamana Ghaurija menda podpirajo v odločitvi, da bo naredil konec tistim, ki za seboj puščajo polne krožnike hrane.

Da bi končal z grdo prakso metanja hrane v smeti, se je lastnik indijske restavracije Casanova v Badnu odločil, da bo pričel zaračunavati simboličnih 5 evrov oz. 5 frankov vsem gostom, ki puščajo hrano na krožnikih.

»V Indiji je hrana dragocena, zato je ne mečemo v smeti,« je novinarjem Aargauer Zeitun rekel lastnik restavracije Salman Ghauri, ki v Švici živi že 20 let.

Restavracije deluje po principu ’pojej kolikor moreš’ za ceno 20 eurov, v času kosila pa ima urejen t.i. švedski bife, v katerem si gostje sami izberejo, kaj si bodo naložili na krožnik.

Kaj pa, če jim ni všeč okus hrane? To pomeni, da jo morajo vseeno pojesti ali pa jo skriti v kakšno vrečko in vzeti s seboj. V vsakem primeru je lastnik želel stopiti na prste tistim gostom, ki si hrano naložijo, nato pa to samo poskusijo in odhajajo po nove porcije.

Številni so ob novici o nenavadni praksi v indijski restavraciji takoj pomislili na Soup Nacija iz Seinfieldovega šova, ki ni hotel postreči s svojo slavno juho tistih, ki se niso držali pravil njegove restavracije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.