A. R. | 17. 11. 2022, 10:14

Ne boste verjeli, katera preprosta jed Rebeki Dremelj povzroča težave

Instagram/Rebeka Dremelj

Priljubljena slovenska pevka in podjetnica je z nami spregovorila o svojih kuharskih sposobnostih in kako dobro se znajde za štedilnikom.

Rebeka Dremelj do prve nosečnosti ni kuhala: "Spekla sem kakšna jajca in tukaj se je končalo." A z leti se vse spremeni. Zdaj zase pravi, da se dobro znajde v kuhinji in da ji gre dobro od rok. 

"Rada kuham, skuhati znam vse in tudi moja družina ima vedno kuhano kosilo. Hčerkama skuham čisto vse, od jedi na žlico do hobotnice, zrezkov ... Pri nas načeloma jemo vse in se trudim, da jemo zdravo in raznoliko," je povedala za Metropolitan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj)

Tako kot vsak izmed nas tudi njej kakšna jed povzroča preglavice. "Verjamete ali ne, največ težav imam vedno z najbolj enostavnimi jedmi. Palačinkami, recimo. Ne znam narediti tankih, res tankih palačink, kot jih delajo babice. Ne znam."

Kuharske veščine uspešno prenaša na hčerki: "Ja, seveda, in to z največjim veseljem, čeprav je kuhinja po takšnih podvigih skoraj pripravljena na renovacijo. (smeh, op. a.) Po navadi spečemo kakšne piškote ali pecivo. Ju pa zelo spodbujam pri samostojnosti in priznam, da sem zelo ponosna, ko kaj pripravita sami, ali še bolje, ko kaj pripravita zame."

Katero jed je prvič skuhala možu Sandiju, se ne spomni: "O, moj bog. Nimam pojma. Zagotovo je pa pohvalil, glede na to, da že 25 let je mojo hrano. (nasmeh, op. a.) Sandi je mojster za žar kot večina moških. Drugih kuharskih odlikovanj pa mu ne morem dati!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj)

Pravi, da je gurmanka: "Se ne vidi? (smeh, op. a.) Seveda. Zelo rada imam hrano v vseh oblikah, tudi kuham rada, najraje pa imam druženje ob dobri hrani. Prehranjujem se po paleo dieti, ko se le da. Ugotovila sem, da mi ta najbolj ustreza glede na moje hormonsko stanje. Tudi počutim se najbolje ob lahki mediteranski hrani. Dejstvo pa je, da je ob dobri hrani svet lepši."

Dremljeva z družino veliko potuje, kar jim daje možnost za preizkušanje različnih kuhinj: "Načeloma vedno najdemo tisto, kar nam ustreza. Radi tudi preizkušamo nove jedi in kombinacije, ampak morska hrana je po navadi tista, s katero imamo najmanj težav."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj)

V pogovoru nam je zaupala, katero jed še ni poskusila, pa si jo želi: "Seveda, tista čokolada, ki ne redi." (smeh, op. a.) Odkrito pa prizna, česa se ne bi nikoli lotila: "Ne bi se lotila piščanca, ali katere koli živali od samega začetka. Zakola itd. Tega ne bi zmogla ... vse drugo pa, če imam Almo samo en klic stran, me ni strah skuhati." (smeh, op. a.)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj)

Rebeka Dremelj pa je v teh dneh predstavila tudi prvo kuharsko knjigo, pri kateri je moči združila s svojo sodelavko in poslovno partnerico Andrejo Freyer ter kuharsko mojstrico in nekdanjo žirantko kuharske oddaje MasterChef Slovenija Almo Rekić.

Projekt ima tudi dobrodelno noto, saj bodo tri evre od vsakega prodanega izvoda knjige namenile društvu Vilijam Julijan, za otroke z redkimi boleznimi. 

"Ideja za knjigo je nastala spontano. Z Andrejo sva Almo velikokrat prosili za kakšen nasvet, včasih tudi malo 'težili', saj že nekaj časa sodelujemo za našo spletno stran in čas je prinesel svoje. Želele smo namreč recepte jedi, ki jih dobimo v vrhunskih restavracijah, ampak s preprostimi recepti, ki jih razume vsak, ki se vsaj malo znajde v kuhinji. Med nastajanjem knjige ni bilo diete. (nasmeh, op. a.) Skuhale in pojedle smo 71 jedi, saj je toliko tudi receptov. Mogoče katerega tudi dvakrat."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka Dremelj (@rebekadremelj)

Rekićevi ni nobena jed povzročala preglavic, v nasprotju z Dremljevo: "Meni so vse povzročale preglavice, ker so bile tako dobre, da sem morala vse pojesti do konca. Zdaj sem na dieti." (nasmeh, op. a.)

Knjiga je namenjena vsem, ki radi razvajajo svoje domače in svoje goste z odlično hrano. "Posebnost Nepremagljive kuhinje je v tem, da želimo vse Nepremagljive - z Almino pomočjo - v vašo kuhinjo vnesti 'fine dining' jedi, ki bodo pripravljene na visoki ravni najprestižnejših restavracij, a so hkrati začinjene z domačnostjo. V knjigi so recepti za prigrizke, juhe, testenine, rižote, mesne jedi, ribje jedi in sladice."

Osebni arhiv Rebeke Dremelj

In kako so se tri ženske ujele za kuhinjskim pultom: "Sodelujemo že nekaj časa in se tudi poznamo, tako da ni bilo težav, da se ne bi ujele. Priznam, da je bilo na trenutke naporno, ampak smo se ob tem tudi zelo zabavale in zdaj, ko knjigo držim v rokah, sem zelo vesela in ponosna hkrati. Še ena kljukica v mojem življenju." (nasmeh, op. a.)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.