D. D. | 24. 5. 2023, 14:15

Pazite, da vam ne pade na tla! 6000 evrov za kepico najdražjega sladoleda na svetu (poglejte, iz česa je narejen)

Profimedia

Za kepico najdražjega sladoleda na svetu boste odšteli več kot za luksuzne počitnice. 

Če obožujete sladoled in bi radi poskusili najdražjega na svetu, vas moramo razočarati: zanj boste morali zelo, zelo globoko seči v žep. Guinnessova knjiga rekordov je nedavno za najdražji sladoled na svetu okronala japonsko sladico znamke Cellato.

Hoteli so združiti japonske in evropske sestavine

Zamrznjen sladoled, imenovan bykuya (bela noč), si je prestižni naziv zaslužil zaradi kakovostne in zelo drage sestavine. Beli tartuf, ki je glavni krivec za božanski okus tega pregrešno dragega sladoleda, pripeljejo vse iz Italije.

Profimedia

"Razvijali smo ga več kot leto in pol. Bilo je veliko poskusov in tudi napak, da smo dosegli pravi okus," je za Guinnessovo knjigo rekordov povedal predstavnik znamke Cellato in dodal, da je bil poleg izdelave najdražjega sladoleda na svetu cilj tudi združiti evropske in japonske sestavine.

Ob belem vinu ali sakeju

Sladoled poleg belih tartufov, vsebuje tudi italijanski sir parmigiano reggiano, kar še povzdigne njegov ekskluziven okus. Poznavalci svetujejo, da si poleg kepice najdražjega sladoleda privoščite francosko belo vino ali sake

Sladoled je za zdaj v prodaji le na Japonskem, kdor pa želi svoje brbončice razvajati s to drago sladico, bo moral odšteti skoraj 6000 evrov. Za eno kepico!

Kulinarika je ponekod res stvar prestiža.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.