N. V. | 18. 2. 2024, 07:00

10 trikov, s katerimi bodo ličila dlje ostala na obrazu (marsikdo preskoči prvi korak)

Profimedia

Razkrivamo, kako poskrbeti, da bodo ličila dlje ostala na obrazu.

Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da so ličila, ki ste jih zjutraj nanesli na obraz, po nekaj urah "izginila" ali pa se popolnoma razmazala. Ves trud, ki ste ga vložili v to, da bi bili videti lepši, je bil izbrisan in na koncu ste bili videti, kot da niste storili ničesar.

Zato vam priporočamo, da upoštevate teh deset nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali preprečiti to težavo. Od zdaj naprej vam ne bo treba preveč skrbeti za ličila, saj bodo tam, kot so bila pred nekaj urami, ko ste jih prvič nanesli.

Profimedia

1. Naredite piling kože

S pomočjo rokavice ali druge mehke krpe in pilinga nežno odstranite odmrle celice s kože obraza.

2. Nato nanesite vlažilno kremo

Da se ne bi znašli v situaciji, ko bi se vaša koža luščila skupaj s pudrom, jo po pilingu dovolj nahranite – namažite jo z vlažilno kremo, tudi če imate mastno kožo. Po nanosu kreme počakajte nekaj minut, da jo koža popolnoma vpije.

3. Primer

Če želite, da so vaša ličila res dolgo obstojna, potem morate uporabiti primer oziroma kozmetični temeljni premaz. Primer bo pudru dodal funkcijo zaščitne bariere, tako da ko vaša koža čez dan postane suha ali mastna, ne bo dovolil, da bi se vse "stopilo".

4. Izberite pravi puder

Pudri brez olja zdržijo dlje, ko jih nanesete na obraz, če pa je vaš obraz suh, pa je najbolje uporabiti podlago, ki ima vlažilne lastnosti. Zato vedno izberite tekočo ali kremno podlago, da se izognete madežem.

5. Uporabite dve rdečili

Ta tehnika se imenuje "sendvič" – pred nanosom pudra nanesete kremno rdečilo, po pudru pa rdečilo v prahu. Tako boste barvo obdržali ves dan. Najbolje je, da uporabite eno rdečilo v oranžnem odtenku in drugo v rožnati, da ustvarite učinek naravnega rdečila.

6. Šminko nanesite v plasteh

Za ustnice, ki bodo po pitju kave še vedno obarvane, morate trdno šminko nanesti v plasteh. Za to boste potrebovali puder v prahu, šminko in svinčnik v podobni barvi.

Profimedia

Čez ustnice najprej nanesite malo pudra v kamnu, nato pa s svinčnikom uokvirite zunanje linije ustnic. S svinčnikom zapolnite tudi celotne ustnice, čisto na koncu pa nanesite šminko.

7. Nanesite senco čez črtalo za oči

Da bo popolno narisana črta na vekah obstojna ves dan, čeznjo nanesite malo sence, da fiksirate črtalo za oči.

8. Uporabljajte vodoodporno maskaro

To je najboljši način, da se izognete temu, da ste videti kot rakun zaradi razmazane maskare. Če vam vodoodporna maskara preveč izsuši trepalnice, jo nanesite čez klasično maskaro, ki jo sicer uporabljate, priporočajo na portalu Magazin Novosti.

9. Fiksirajte ličila

Ličila vedno fiksirajte na koncu – s fiksirnim pršilom ali pudrom v prahu. Tako boste ustvarili oviro med podlago (pudrom) in zunanjimi vplivi, zato bo glavnina ličil na vašem obrazu obstojna dlje.

10. Ne dotikajte se obraza z rokami

Verjetno to počnete nezavedno, zagotovo pa se iz različnih razlogov čez dan dotikate obraza. Toda samo dotikanje obraza lahko odstrani večino ličil in pokvari vaš videz. Osredotočite se na svoje gibe in nadzorujte roke.