26. 11. 2019, 12:20 | Vir: Cosmopolitan

Če upoštevate to, se vsi kosi v vaši garderobi popolno dopolnjujejo (nasvet stilistke)

Shutterstock

Daria Andronescu je mlada podjetnica, ki ji je uspelo najti formulo za uresničenje te nemogoče misije. Večletne izkušnje na področju stiliranja in svetovanja o osebnem slogu so jo privedle do izgradnje koncepta Wonder Wardrobe.

 

Daria Andronescu je osebna nakupovalka, ki se je leta 2009 osredotočila na iskanje in ustvarjanje t. i. kapsulnih kolekcij in garderob, ki se popolno dopolnjujejo med seboj. Je tudi Youtuberka (njenim nasvetom lahko prisluhnete tukaj) in zvezdnica številnih intervjujev, ki razkrivajo trike iz garderob sodobnih žensk.

Kaj torej je Wonder Wardrobe in trend kapsulnih osebnih kolekcij?

Gre za koncept oblačilnice, v kateri se vsi kosi med seboj ujemajo in dopolnjujejo (v ang. se pogosto uporablja besedna zveza interchangeable wardrobe). Gre za koncept, ki ga obožujejo ženske z minimalističnim življenjskim slogom, saj garderobe ne le temeljito prevetri, pač pa tudi pomaga pri bolj ekonomičnem 'zapravljanju' in zmanjševanju stresa pri jutranjem sestavljanju modnega videza.

Daria v svojih spletnih tečajih tako predaja znanje o analizi osebnega sloga, pravilnem kombiniranju barv, informacije o materialih in še mnogo drugih lekcij, ki korak za korakom vodijo do znanja, ki vsaki posameznici omogoča, da si sestavi garderobo, ki ji je pisana na kožo.

Koliko kosov naj bi v garderobi torej imela vsaka ženska?

Enotnega odgovora na zgornje vprašanje v resnici ni. Točno število kosov, ki naj bi jih na sezono v omari imela vsaka ženska, je namreč odvisno od življenjskega sloga in potreb, v vsakem primeru pa je - v primerjavi s številom kosov v povprečni ženski omari - presenetljivo nizka.

Učna ura modne matematike ali 'Koliko kosov je primernih za vas?'

Daria je za slovensko izdaje revije Cosmopolitan pripravila izračun za povprečno uporabnico in izdelala trendi kolekcijo za prehodno sezono. 

Vsota vseh kosov oblačil = 8
Vsota vseh dodatkov = 3 (dva para obutve + torbica)
Vsota vseh stajlingov = 13 (to število se, če se poigrate s plastenjem, z lahkoto poveča)

Tako je kolekcijo za prehodno sezono sestavila Daria:

Pulover, Envii (45 €), kratka majica Envii (30 €), majica na poklop Envii (35 €), srajca Everlane (37 €), obleka Arket (89 €), hlače Maas Natur (64,95 €), krilo Envii (55 €), kratke hlače Envii (65 €), torba Burggrafburggraf (339 €), superge Veja (125 €), sandale Arket (135 €)

Z zgolj osmimi kosi oblačil, ki se med seboj ujemajo, lahko ustvarite (najmanj) 13 stajlingov. Če vsakega od teh stajlingov oblečete dvakrat, je mesec dni že skoraj naokrog.

To so stajlingi, ki so iz nje nastali:

Še nekaj preprostih namigov:

Namig 1:

Zgolj en dodatni kos, ki se (obvezno!) dopolnjuje z vsemi drugimi, pomeni, da končno število možnih stajlingov v zgornjem primeru povečate za najmanj štiri.

Namig 2:

Par modrih kavbojk lahko kombinirate z vsakim od zgornjih delov, ki jih hranite v omari, hkrati pa imate zaradi tega na voljo še štiri nove stajlinge.

Za revijo Cosmopolitan napisala Nina Vidrih
Za splet priredila in uredila Kaja Berlot
Fotografije: Daria A, osebni arhiv, Shutterstock

Preberite še: Iva Krajnc Bagola: "Velika izbira prav tako povzroča neke vrste trpljenje"Priporočamo tudi: Izvršna direktorica Maira Genovese: “To je največji izziv pri iskanju primernih vplivnežev"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.