D.H. | 15. 4. 2020, 11:44

Frizerji pozivajo, naj raje še malo potrpimo s predolgimi lasmi, da ne končamo s katero od teh smešnih stvaritev

Profimedia

Po vseh koncih sveta so zaznali izjemno porast nakupov elektronskih strižnikov, saj so se ljudje odločili svoje neukročene lase vzeti v svoje roke. Nesrečne pričeske nekateri pogumno objavljajo na spletu, profesionalni frizerji pa svetujejo, naj raje potrpimo – reševanje napak bo lahko zelo težavno.

Slovenija je na sredini petega tedna karantene, zadnje novice o lajšanju ukrepov pa za zdaj še ne vključujejo frizerskih salonov. Podobno je tudi v drugih evropskih državah, kjer karantena poteka od sredine marca, zato so lepotno ozaveščeni Evropejci začeli posegati po pripomočkih za striženje doma.

V nekaterih državah, med drugim v Veliki Britaniji, je prodaja elektronskih strižnikov poskočila za kar 200 odstotkov.

Na socialnih omrežjih zadnje tedne tako ne primanjkuje vprašljivih frizerskih podvigov, ki vključujejo vse od neenotnih linij do celo plešastih predelov lasišča. Enostavna uporaba strižnikov in podobnih naprav za osebno nego se v tem času vsekakor zdi mamljiva, a frizerji ob tem sporočajo, da naj ljudje raje potrpimo s 'karantena' pričeskami in se po odprtju salonov prepustimo profesionalnim stilistom.

To svetujejo tudi tistim, ki so na lastnem lasišču ugotovili, da jim domače striženje ne gre od rok. Raje naj počakajo in potem stvari rešijo v frizerskih salonih, kot da poskušajo karkoli dodatno spreminjati.

Frizerji so vsekakor pripravljeni, da bodo ob odprtju salonov priče raznolikim lasnim tvorbam, ki jih bodo z veseljem spravili v neko spodobno obliko.

Medtem pa si lahko pogledamo nekaj pogumnih amaterskih frizerjev, ki so svoje podvige med karanteno pogumno objavili na spletu:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bo Poulsen (@bopoulsennyc) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Zimmermann (@wilson1the1ball) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

With the hairdressers being shut, we thought we’d better do it..... he was way too tired and kicked off halfway through.... he’s now asleep with this haircut

A post shared by Tom Kerridge (@cheftomkerridge) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HookedOnPhoenix9 (@hookedonphoenix9) on

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.