F. M. | 5. 7. 2020, 08:22

Hit poletja: So to Maldivi ali peščeni bazen za domačo hišo?

Piscinasdearena.com

Poletni oddihi bodo letos za marsikoga malo drugačni, kot smo načrtovali. In le kaj je v takšnih časih bolj imenitnega kot bazen na domačem dvorišču, ki je povrh vsega videti kot slikovit zaliv na Maldivih.

Vroči dnevi so pred vrati, kopalna sezona je odprta in marsikdo že komaj čaka, da se ohladi ob kakršnemkoli vodnem viru že. Glede na okoliščine pa bodo letos številni oddihi na morju, ob jezerih, rekah ali bazenskih kompleksih padli v vodo – in to zgolj v metaforičnem smislu. A nič še ni izgubljeno. 

Nov trend: Peščeni bazeni, ki so videti kot naravni biseri

Vsako poletno sezono splet (in svet) preplavi kakšen nov trend, povezan z vodnimi radostmi. Od obsesije z napihljivimi plemenci, ki nas je prevzela pred nekaj sezonami, do letošnjega nenavadnega trenda gradnje bazenov, ki so videti kot naravni zalivčki. V čem je skrivnost? Za letošnji hit poletja je tokrat poskrbelo špansko podjetje Piscinas de Arena, ki so predstavili prav posebne peščene bazene.

Piscinasdearena.com

Splet so preplavili bazeni, ki so najbolj smiseln približek naravne rajske plaže, kar si jih trenutno znamo zamisliti. Gre za posebno prevleko bazenskega dna, ki je videti kot pesek, občuti se kot pesek, le ni drobljiv kot pesek, ampak gre za posebno hrapavo dno, ki ne odstopa od podlage.

Piscinasdearena.com

Imitacija narave je precej dražja od narave same 

Dno zaradi kamnitega videza ne drsi, najboljši del pa je zagotovo to, da je videti precej naravno. Bazeni nimajo stopnic ali lestev, ampak imitirajo rečno, jezersko ali morsko dno, tako, da se preprosto postopoma spušča v globino.

Piscinasdearena.com

Podjetje sicer deluje zgolj v Španiji in na Portugalskem in za takšne projekte računa okoli 25 tisočakov, a navdušeni hedonisti in ljubitelji "naredi sam" projektov si že manejo roke ob novi ideji za prenovo domačega dvorišča. A tudi če takšen projekt pri vas ni izvedljiv, je odlična tolažba dejstvo, da imamo v Sloveniji kup imenitnih vodnih virov, ki ne potrebujejo imitacije in so še bolj slikoviti.

PREBERITE ŠE: Prenova družinske hiše iz 70. let v imeniten najemniški dom ALI Lične ideje z Instagrama za ureditev majhnega balkona (foto)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.