N. V. | 20. 9. 2022, 09:07

Kako izbrati idealne kavbojke glede na postavo?

Profimedia
Kako izbrati idealne kavbojke glede na postavo? (foto: Profimedia)

Če se vam zdi, da je nemogoča misija najti popolne hlače – vam povemo, da ni! Ne glede na velikost in postavo lahko vsak najde popoln par kavbojk.

Preberite, kako izbrati kavbojke glede na postavo. Upoštevajte te nasvete in iskanje popolnega para kavbojk ne bo več problem, piše portal Vijesti.

Če imate obline

Imate obline in zdi se vam nemogoče najti udobne kavbojke, pa tudi takšne, da bi bili hkrati videti vitkejši. Rešitev so hlače na zvonec – uspešno bodo vizualno tanjšale boke. Najboljša izbira so kavbojke z nekoliko višjim pasom, ki bodo omogočale neovirano gibanje.

Vsekakor pa se izogibajte kavbojkam z beljenimi deli, saj bodo svetlejši deli pritegnili pozornost na boke, čemur se želite izogniti. Izogibajte se tudi okraskom, kot so lepljeni ali všiti cirkoni.

Takšne kavbojke so primerne tudi, če imate dolge noge.

Hlače, ki skrijejo vaš trebušček

Če imate izrazit trebušček in prekomerno telesno težo na tem predelu, kavbojke z nizkim pasom niso dobra izbira, saj se bo trebuh "prelil" čez rob hlač. Toda kaj storiti, če hlače z visokim pasom niso vaš stil in se v njih počutite nekoliko okorno?

Najboljša izbira so tiste s srednje visokim pasom, nekoliko ohlapnejšim krojem, ki se ne zapenjajo premočno, ali s širšim pasom.

Vsekakor se izogibajte krojem, ki so namenjeni mladostnicam, ker so pogosto nizko izrezani, če jih že imate, pa jih kombinirajte z daljšo tuniko.

Hlače, ki stanjšajo vaša stegna

Če imate polna stegna, zagotovo želite poudariti ozek pas in vizualno tanjšati stegna. Najboljša izbira so kavbojke z elastičnim pasom, ki oblikuje obline.

Poiščite kavbojke, krojene posebej za zaobljeno linijo, z elastičnim pasom. Raztegljiv material bo pomagal obvladati vaša stegna in poudaril vaš vitek pas. V tem primeru so temne kavbojke boljša izbira kot svetle različice.

Če imate telo v obliki peščene ure

Če želite kavbojke, ki bodo "objemale" vaše obline, ne pa jih stiskale in popačile, so rešitev ravno kavbojke ravnega kroja, ki bodo uravnotežile vaše izrazite obline.

Poiščite kroj, ki se dobro prilega vašim bokom in ima raven kroj, ki bo vaše noge vizualno podaljšal. Da bi vizualno zmanjšali poudarjen trebuh, izberite kavbojke z visokim pasom z majhnim deležem elastina.

Če imate dolg trup

Če imate dolg trup, so lahko kavbojke na vas videti nekoliko nenaravne in neprivlačno poudarijo vašo zadnjico. Takrat obvezno izberite tiste z visokim pasom, ki imajo na notranji strani skrite elastične šive, ki bodo preprečili, da bi kavbojke neprijetno drsele, še posebej med sedenjem.

Ko izbirate kavbojke, se v njih vsekakor potrudite sedeti in se upogniti, izogibajte pa se tistim z veliko elastike, ki spominjajo na pajkice, saj bodo hitro začele razpadati.

Hruškasto telo

Vaš cilj je odvrniti pozornost od močnejšega spodnjega dela telesa. Rešitev so kavbojke, ki se zožijo in tanjšajo spodnji del telesa. Izberite ravne kroje ali tiste, ki se zožijo.

Vašo linijo bodo najbolje uravnotežile svetlejše kavbojke, ki segajo do najširšega dela bokov, na koncu pa čez daljšo majico dodajte širši pas.

Suha postava

Imate občutek, da "plavate" v kavbojkah? Rešitev so hlače, ki brezkompromisno sledijo liniji stegen. Vsekakor se izogibajte pretiranim okrasnim detajlom in gumbom, ki se ne prilegajo drobnemu telesu.

Izogibajte se krajšim različicam, kot so kapri hlače, ki bodo vizualno skrajšale dolžino nog. Poleg tega so najboljša izbira hlače z robnim šivom, ki ne izstopa, je pa iste barve kot denim.

Če imate ravno zadnjico

Kavbojke na vas od spredaj izgledajo super, od zadaj pa je povsem druga zgodba – ali visijo na vas ali pa vam sploščijo zadnjico.

Vsekakor izberite tiste modele, ki imajo na zadnjici push-up in jo lepo oblikujejo. Izogibajte se ravnim in izberite tiste kavbojke z rahlo voluminoznimi žepi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.