27. 4. 2022, 10:21

Ne boste verjeli, po kakšni ceni prestižna znamka prodaja sandale, ki ste jih imeli tudi vi

Profimedia
Ne boste verjeli, po kakšni ceni prestižna znamka prodaja sandale, ki ste jih imeli tudi vi (foto: Profimedia)

Se še spomnite plastičnih čevljev, ki smo jih kot otroci nosili na morju? Preverite, katera modna znamka danes po zasoljeni ceni prodaja enake.

Z njimi smo se podili po plažah in čofotali v morju. Nekateri jih niso preveč marali, spet drugi so jih imeli ves čas na nogah. Za plavanje so bili sicer nekoliko nerodni, a so bili odlična zaščita za stopala, če si pomotoma stopil na morskega ježka. 

Profimedia

Ikonični čevlji najbrž marsikomu prikličejo spomine na otroštvo, kot kaže pa so po štiridesetih letih, ko smo pri nas že poznali njihovo odličnost, to ugotovili tudi pri znani modni hiši Gucci, kjer so izdali model, ki je našim "morskim" čevljem na las podoben.

Profimedia

Ker pa se čevlji prestižne modne znamke od naših otroških še najbolj razlikujejo v ceni, stanejo namreč več kot 400 evrov, smo preverili, koliko bi bilo treba odšteti za točno takšne, kot smo jih uporabljali v mladosti, če bi jih kupili iz "druge roke." Najboljši naslov za poizvedbo o tem je seveda Bolha.

Posnetek zaslona/bolha.si

Pričakovano je razlika v ceni ogromna. Največ prodajalcev rabljenih plastičnih sandalov zanje zahteva tri evre, cene nekaterih pa se lahko dvignejo tudi do 10 evrov ali več. Za ceno enega para sandalov prestižne znamke bi po preprostem izračunu dobili kar 133 parov "navadnih" plastičnih sandalov za v vodo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.