8. 4. 2021, 12:55

Kako je 75-letni Alojz postal Instagram zvezda z milijon sledilci (in kaj ima njegov vnuk s tem)

Jannik (@Jaadiee Instagram)

Modno ozaveščenega Alojza sledi kar milijon uporabnikov Instagrama, vse skupaj pa se se je začelo, ko mu je vnuk predlagal, naj preizkusi njegove obleke.

Dedka Alojza in vnuka Janniko je zbližal modni hobi. Vse skupaj se je začelo okoli božiča leta 2016, ko je dedek, na Instagramu znan kot Gramps, sprejel vnukov izziv in oblekel nekaj njegovih oblek. Grampsov prvi 'outfit' so bile vnukove obleke in teniske.

"Videti je bil tako kul in zdelo se je, da se odlično počuti tako oblečen, da sem ga enostavno moral fotografirati. Dva tedna kasneje, januarja 2017, pa sem objavil tudi prvo Grampsovo fotografijo na Instagramu. Vsem je bila zelo všeč, še posebno prijateljem in družinskim članom, zato sem z objavo Grampsovih fotografij nadaljeval. In tako se je vse začelo," je povedal študent poslovnega prava za LadBible.

Tako sta Alojz Abram in Jannik Diefenbach sčasoma postala izjemen modni tandem, ki ste ga morda že opazili na družbenih omrežjih.

Alojz je 75-letni modno ozaveščen dedek, ki se je rodil in odrastel v Sloveniji, trenutno pa živi v Nemčiji, kjer ima tudi vnuka, 25-letnega Jannika Diefenbacha.

Alojz je do danes postal že prava senzacija na Instagramu, zasluge za to pa ima njegov vnuk, ki dnevno objavlja njegove fotografije v izbranih 'street style kombinacijah'. Jannikov Instagram profil je v nekaj letih prav zaradi Grampsa posledilo že več kot milijon ljudi, a bolj kot to, Janniko veseli, kako zelo ju je skupen modni projekt zbližal.

Že pred tem sta si bila z dedkom blizu, saj je bil prav on tisti, ki je ponj hodil v vrtec in v šolo, vsak torek pa sta odigrala partijo namiznega tenisa, nogomet ali šla skupaj po nakupih, zdaj pa ...

"Če sem ga pred tem videl enkrat tedensko, ga, odkrar ga fotografiram za Instagram, vidim večkrat tedensko, da bi se zmenila glede objav na družbenih omrežjih, ob tem se malo pogovoriva o živjenju, pa tudi oblekah in nato je tu še fotografiranje. Skupaj sva potovala in se imela odlično. Uživam v vsakem trenutku, ki ga preživim z Grampsom," je povedal Jannik, ki v dedku vidi velikega vzornika.

Nič čudnega, ko pa je Janniko dedek naučil toliko tega, ko je bil še deček, in mu dokazal, da nikoli ni prepozno, da začnemo na novo, tako kot se ne gre bati biti drugačen.

Jannik je svojega dedka opisal tudi kot najbolj notranje umirjeno osebo, kar jih pozna.

Leta 2016 je za Ladbible povedal, da gre njegov ded Alojz trikrat tedensko v telovadnico, da bi ostal zdrav in fit, ter dodal, da je njegov dedek zagotovo najbolj kul dedek na svetu in da samo upa, da bo v njegovih letih morda lahko prav takšen - miren in srečen - tudi sam.

"Jaz sem tisti, ki izbiram kombinacije za Instagram, vendar pa Gramps prav takšne kose obleke nosi tudi sicer vsak dan. Če bi ga srečali na ulici, bi videli, da je prav takšen kot na Instagramu," pravi Jannik, Gramps pa dodaja:

"Pristal sem na vnukov predlog, ker nisem vedel, kaj naj pričakujem. Mislil sem, da me je izzval zgolj iz čiste zabave in nikakor nisem pričakoval, da bo kdaj prišlo do tega, kar se je zgodilo. Všeč so mi ta oblačila in rad nosim teniske. Vse to je počasi postalo del moje običajne garderobe. Nadvse uživam v času, ki ga preživim z vnukom, v najinih druženjih, potovanjih in pomerjanju novih oblačil in čevljev. Zame je to zabaven hobi in počasi sem se kar navadil, da sem model. Naučil sem se tudi gledati v kamero, ko me Jannik fotografira."

Dedka pri njegovem novem hobijo podpirajo številni, še posebno soproga.

Jannik (@Jaadiee)

Že leta 2016 ji je bila nadvse všeč tista čisto prva fotografija, danes pa se potrudi, da Alojz, ko gre iz hiše, vedno nosi teniske in kapo Supreme.

"Všeč ji je, da sem si našel hobi, v katerem uživam. Prav tako jo osrečuje, da veliko časa preživim z Jannikom. Tudi sama je kupila nekaj superg in pokazala zanimanje za streetwear," je še povedal Alojz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik (@jaadiee)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik (@jaadiee)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik (@jaadiee)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik (@jaadiee)