13. 12. 2021, 18:00 | Promocijska objava

Kako sva z modnim dodatkom stkala posebno vez (piše: Anja Cajhen)

Foto: osebni arhiv, posneto s Huawei P3

Priznam, da sem včasih staromodna in imam rajši vonj knjižnih platnic in revij, kot moderne dodatke in branje knjig na kindlu.

Priznam tudi, da obožujem klasiko. Res je, da me včasih, sploh kar se tiče mode, zanese in nase nadenem tudi kaj netradicionalnega in utra trendovskega.

Svoje zabeležke in opomnike si rajši pišem v beležnice in papirčke, ki jih imam v svoji torbici, v avtomobilu ali na nočni omarici (če se slučajno sredi noči utrne kakšna dobra ideja ali se spomnim na kakšno stvar, za katero vem, da jo bom ob prvi priložnosti pozabila).

Kljub temu pa si življenja brez pametnega telefona ne predstavljam več in hote ali nehote, je postal pomemben del mojega vsakdanjega življenja. Včasih ve celo več, kot vem sama, poleg tega pa moj Huawei serije P dela izjemne fotografije.

Kot tipična predstavnica ženskega spola, veliko pozornost namenjam modnim dodatkom. Eden izmed mojih najljubših dodatkov je ročna ura, katerih zbirka (po besedah moje mame) je prevelika. Nekatere so okrogle z usnjenimi, druge štirikotne s kovinskimi pasovi, vsem pa je skupna točka eleganca.

Do zdaj nikoli nisem uporabljala pametnih ur in ko sem prvič v rokah držala Huawei Watch GT 3 nisem bila povsem prepričana, da sem bom z njo spopriljateljila in kaj bi z njo sploh počela.

Pametne ure so v zadnjem času postale izjemno priljubljene in niso več zgolj pametni pomočniki, ampak so postali osebni trenerji, ki nas nenehno spodbujajo, da skrbimo zase. Ob pisanju tega članka, me je ura opomnila, da že predolgo sedim in naj naredim nekaj preprostih vaj za raztezanje. 

Huawei Watch GT 3 med drugim omogoča spremljanje srčnega utripa, kar gre zahvala tehnologiji, ki jo ura podpira – TruSeen 5+. Kar pa pride prav, je tudi merjenje nivoja stresa, ki je v sodobnem času, ko smo preobremenjeni z milijon stvarmi, še posebej pomembno.

Poleg vseh aplikacij, ki so namenjene za vadbo in zdravo življenje, sem najbolj navdušena nad aplikacijo Breathing Exercises (dihalne vaje), ki sem jih, od kar imam to pametno uro, začela izvajati trikrat dnevno. Nastaviš si intenziteto dihanja ter se eno minuto prepustiš vzdihom in izdihom … Zelo protistresno, priznam.

Anja Cajhen
Pametna ura Huawei Watch GT 3 je na voljo v dveh velikostih, in odločila sem za manjšo s premerom 42 mm.

Na prvi pogled je čisto podobna tradicionalni uri, saj ima (kot prva in edina pametna ura) vrtljivo krono, s pomočjo katere se zlahka premikam po meniju in med aplikacijami. Ura je izdelana iz nerjavečega jekla, tehta le 35 g in je pravi stilski kameleon, saj lahko menjavaš pasove in številčnice. Kar na enkrat ne potrebujem več športne ure, ki jo uporabljam zgolj za prosti čas, in elegantne, ki so jo nadenem le za poslovne ali večerne priložnosti.

Še ena stvar, kar me je pri Huawei Watch GT 3 navdušila, je baterija. Polnjenje ure je nadvse praktično, saj je brezžično, napolnite pa jo lahko tudi s pametnim telefonom. 100 % napolnjena ura ima življenjsko dobo kar 10 dni ali več - odvisno od tega, kako aktiven uporabnik ste.

Anja Cajhen
Čeprav sem se pametne ure do nedavnega otepala, saj nisem bila prepričana, zakaj bi jo sploh imela, sem zdaj nad njo navdušena.

Je pa res, da sem imela pri samem povezovanju z mojim pametnim telefonom, kar nekaj težavic. V aplikaciji Health, ki je nekakšna »osnova« za povezovanje pametne ure in telefona, nisem našla pravega modela ure, zato mi nastavitve niso in niso šle. Obrnila sem se na super Huawei podporno ekipo, kjer so mi pojasnili, da moram na telefonu naložiti še AppGallery (hm, ne vem, zakaj je nisem imela … ), nato pa je vse steklo kot po maslu.

Ure so bile in vedno bodo modni dodatek, ki pa so v zadnjem času več kot samo naprava za merjenje časa. Postale so pravi osebni trener in asistent, brez katerega je težko živeti, ko se nanjo enkrat navadiš. In jaz sem jo z veseljem sprejela v svoje življenje.

Več o Huawei Watch GT3 poiščite tukaj
Anja Cajhen

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.