4. 1. 2021, 14:20

Kraljica šika! Kate Middleton razglašena za modno vplivnico leta 2020!

Profimedia

Vojvodina Cambriška je postala britanska modna vplivnica leta 2020. Prehitela je priljubljeno televizijsko voditeljico Holly Willoughby in na tretjem mestu uvrščeno Meghan Markle. 

Modni poznavalci, ki skozi leta analizirajo vpliv znanih osebnosti na percepcijo mode pri prebivalcih Otoka, so ugotovili, da so predvsem poletne oblekce vojvodinje Cambriške bile tiste, ki so najbolj navduševale ljubitelje mode. Med njimi posebej izstopa obleka s cvetličnimi vzorci modne hiše Faithful The Brand, ki stane 180 funtov. Ta obleka, ki jo je vojvodina nosila junija med obiskom v Norfolku, je požela tolikšno pozornost, da so jo razprodali v manj kot 24 urah, v naslednjih dneh pa so na spletu zabeležili kar 158-odstoten porast njenega iskanja.

Stilistka Jessie Stein je za Daily Mail povedala, da je javnost med karanteno videla drugačno, bolj osebno plat Kate, ki se je med številnimi dobrodelnimi dogodki, v živo in tudi prek Zooma, prvič pojavljala v bolj sproščenem poletnem slogu.

Profimedia

Na drugem mestu lestvice je pristala Holly Willoughby, voditeljica priljubljenega jutranjega programa na  televiziji ITV. Holly ima na Instagramu čez 7 milijonov sledilcev in že leta velja za britansko modno ikono. Letos je najbolj navdušila marca, ko je v oddaji nosila črno usnjeno mini krilo iz modne trgovine Warehouse, ki stane 36 funtov. Iskanje te obleke na spletu se je v naslednjih dveh dneh povečalo za 82 odstotkov. Sicer pa podatki kažejo, da v povprečju za 25 odstotkov poskoči zanimanje za številne obleke, s katerimi Holly nastopa v oddaji. 

Profimedia

Meghan Markle, ki je lani bila prva na lestvici, je letos zdrsnila na tretje mesto. Kot piše Daily Mail, je nekaj let po poroki s princem Harryjem Meghan bila najbolj vplivna modna ženska v Veliki Britaniji. A njen vpliv (in priljubljenost) sta začela upadati po tem, ko sta se s Harryjem odselila v ZDA. Letos Meghan navdušuje predvsem s sproščenim slogom, oblečena v trenirko, tkaninami iz lana in priložnostnimi majicami.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.