Uredništvo | 19. 9. 2023, 11:33

Ekstravagantni modni oblikovalec združil moči z najboljšimi krojači v Sloveniji, svojo prvo kolekcijo bo predstavil ...

Arhiv oblikovalca

Kolekcija ima jasno ciljno skupino: v njej se bodo našli vsi, ki uživajo v visoki estetiki dovršenih krojev ter glamurju.

Milan Gačanovič Gacho je vsestranski modni oblikovalec, kostumograf, art direktor in vizažist, ki ga je slovenska javnost v preteklih letih že dodobra spoznala.

Oblikoval je ekskluzivno linijo čevljev za Peko, kose pohištva, oblačila za nosečnice, pokrivala; bil član žirije šova Kdo si ti? Zvezde pod masko, za katerega je oblikoval tudi obleke in čevlje, in komentator šova Poroka na prvi pogled. V kratkem bo svojim dosežkom lahko dodal novega, saj bo na Ljubljanskem tednu mode 4. oktobra  predstavil svojo prvo kolekcijo oblačil – Human Collection.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MILAN GACANOVIC GACHO (@m.g.gacho)

Kot pravi oblikovalec, ima kolekcija zelo jasno ciljno skupino: v njej se bodo našli vsi, ki uživajo v visoki estetiki dovršenih krojev ter neprecenljivem glamurju. Združuje elemente klasike, velike prepoznavnosti in vidnosti ter se hkrati zlije s preteklostjo, na katero smo že malce pozabili. Elementi prihodnosti pa so vidni takrat, ko je posamezen kos v svoji funkciji, torej na človeku. Šele takrat kos zaživi in nudi svojemu lastniku večplastno dovršenost.

Arhiv oblikovalca

Združil moči z izkušenimi krojači

Ker Gacho ničesar ne prepušča naključju, je za kolekcijo želel najboljše krojače. Sodelovanje modnega oblikovalca s krojačem pri izdelavi vrhunskih oblačil je namreč ključno, da vizija s skice v polni meri zaživi v končnem izdelku. Izvedba zahteva skladen tandem, v katerem oba ustvarjalca enako razumeta estetiko, funkcionalnost in visoko kakovost. 

Takšnega partnerja je našel v sodelovanju z modnim krojaštvom Šmigoc iz Spuhlje pri Ptuju, za katere pravi, da so ta hip najboljši krojači v Sloveniji. V delavnici zavzeto krojijo, šivajo, likajo pripadni, zavzeti lokalni mojstri in mojstrice, nekateri med njimi so del ekipe že 50 let, ključne niti skrbno in odločno tketa oče Andrej in sin Dejan. Njihovo bogastvo znanja in izkušenj je neizmerno, prav tako pa tudi nabor individualnih, dnevnih ali svečanih oblačil za posameznike ali za podjetja, za gasilce, pevske zbore, ribiče, glasbenike itd.

Družinsko podjetje, ki ga je zasnoval Andrejev oče Konrad leta 1969, odlikujejo izjemna natančnost, nepopustljiva skrb za detajle in več kot pol stoletne bogate izkušnje obrtnega znanja. Gacho, poznan kot estet in nesporen modni strokovnjak, pravi, da skrbijo za vsak šiv in za vsako podrobnost, da dosežejo popoln rezultat. So tudi odlični poznavalci kakovostnih tkanin, ki jih znajo obdelati na način, da se ta kakovost ohrani v celoti.

Arhiv oblikovalca