Uredništvo | 19. 11. 2023, 13:01

Okronali so Miss Universe: ona je najlepša med vsemi (FOTO)

Profimedia

Naziv Miss Universe 2023 je tokrat padel v roke Sheynnis Palacios iz Nikaragve.

Sheynnis Palacios iz Nikaragve je bila okronana za Miss Universe 2023. Finale lepotnega tekmovanja je potekalo v soboto zvečer v prestolnici Salvadorja, San Salvadorju. Tajka Anntonia Porsild je zasedla drugo mesto.

Sheynnis Palacios.

Sheynnis Palacios.

Profimedia

Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 84 držav, ki jih je ocenjevala komisija, v kateri so bili manekenka Halima Aden, voditelj Carson Kressley, vplivnica Avani Gredd in dve nekdanji zmagovalki Janelle Commissiong ter Iris Mittenaerre, poroča CNN.

Za naziv se je potegovala tudi lepotica z oblinami, ki je zastopala Nepal, ter Pakistanka, ki je kot prva nadela burkini namesto klasičnih kopalk. Obe sta kasneje iz tekmovanja izpadli, na koncu pa so odločale večerne toalete ter segment z vprašanji in odgovori.

Sheynnis Palacios.

Sheynnis Palacios.

Profimedia

Palaciosova je žirijo navdušila s svojim odgovorom na vprašanje, s katero osebo bi rada preživela en dan. Lepotica je izbrala britansko filozofinjo in feministko iz 18. stoletja Mary Wollstonecraft, za katero je dejala, da je podrla meje in "dala priložnost mnogim ženskam". "Danes za ženske ni nobenih omejitev," je še dodala.

Žirija je nato izbrala tri finalistke. Te so postale Sheynnis Palacios (Nikaragva), Anntonia Porsild (Tajska) in Moraya Wilson (Avstralija). Na koncu je slavila predstavnica Nikaragve, Tajka je zasedla drugo mesto, Avstralka pa tretje.

Anntonia Porsild.

Anntonia Porsild.

Profimedia