14. 6. 2013, 10:46 | Vir: Liza

Maja Debelak: Nakit izdeluje za svojo dušo

Inspiracijska svetovalka in pisateljica Maja Debelak, ki jo Slovenija pozna pod imenom Dobra Vila Maja, je svojo zgodbo o uspehu začela pisati z izdelavo unikatnega nakita.

Čeprav ima danes veliko dela s svetovanji, predavanji in pisanjem knjig, njena ljubezen do nakita še vedno živi. Pred kratkim je svoje dosedanje 'nakitkarske' projekte nadgradila z novim sodelovanjem – in tako se je rodil nakit Angel.

Kot bi rekli sami – še ene uresničene sanje. Govorim o nakitu Angel, ki nosi vaše sporočilo – kakšno je to sporočilo?

(Smeh) Res je, še ene uresničene sanje. Za nakit Angel sem napisala unikatna sporočilca. Sporočila so polna ljubezni in predvsem poguma, da si ženske uresničijo svoje sanje. Nakit jih na neki način opominja in spominja, kaj si želijo.

Vas je k sodelovanju povabila Zlatarnica ali ste sami pristopili k njim, kot v primeru Zlatarne Celje, ko ste za njih oblikovali dve kolekciji srebrnega nakita?

Tokrat sem bila povabljena k projektu. Vsi, ki sodelujejo z menoj, vedo, da vsa sodelovanja izberem zelo skrbno. Morajo biti v skladu z mojim poslanstvom, to je pomagati številnim, predvsem pa morajo tisti, s katerimi sodelujem, verjeti v svoje sanje in zanje tudi nekaj narediti. Čeprav sem s svojimi projekti zelo zasedena, se z veseljem odzovem tudi sodelovanjem, kajti v slogi je moč. In le s skupnimi močmi nam bo uspelo nekaj spremeniti.

Ste tudi sami oblikovali nakit Angel ali ste le z idejami sodelovali pri oblikovanju in mu potem vdahnili pozitivno motivacijsko sporočilo ... Kako je potekal proces od ideje do končnega izdelka?

Petra in Tina sta me k sodelovanju povabili, ko sta imeli nakit že izdelan. Spomnim se Tine in njenih žarečih oči, ko mi je nakit predstavila. S tem me je prepričala, da sem se odločila za sodelovanje z njima.

Takoj sem vedela, da lahko s svojimi sporočilci dodam k projektu del svoje energije. In uspelo nam je resnično nekaj velikega. Predvsem tudi dokazati, da punce lahko 'držimo skupaj' in izpeljemo tudi skupne projekte. Lahko rečem, da sta punci vedeli, kaj počneta, in celotno zadevo izpeljali sami. Skupaj smo se samo posvetovale o zaključnih detajlih in svetovala sem jima s svojimi izkušnjami, ki jih imam s tega področja.

Koliko časa ste potrebovali do uresničitve ideje?

Približno mesec dni.

Kako je bilo sodelovati s Tino ali Petro?

S Tino in Petro sem rada sodelovala, ker sta zelo luštni, predvsem pa sta polni ljubezni, nežnosti in prepojeni z nežnostjo.

Pri nakitu Angel gre pravzaprav za veliko več kot le za nakit s sporočilom, z delom denarja od prodaje nakita boste namreč pomagali tudi Rdečim noskom, dobrodelnemu društvu za pomoč trpečim in bolnim otrokom. Zakaj ste se odločili pomagati ravno temu društvu?

Moja ideja od začetka je bila, da pomagamo otrokom. In potem je splet okoliščin poskrbel, da se je tako tudi zgodilo.

Imate morda v načrtu še kakšen podoben projekt, ki bo v pomoč še kakšnim drugim društvom?

Do zdaj sem s svojimi knjižicami že pomagala različnim društvom, dobrodelnim organizacijam, varnim hišam in licitacijam na Facebooku. V prihodnosti imam še veliko idej, predvsem velik projekt, ki se je utrnil pred dnevi. Za zdaj je še ideja, vendar bo v prihodnosti postala realnost.

Kako pa vi in vaš nakit – ga sploh še imate čas izdelovati ob vseh predavanjih, svetovanjih in pisanju knjig?

Res je – sem polno zasedena s predavanji, individualnimi svetovanji in pisanjem knjižic. Ravno zaključujem otroško knjigo in začela sem pisati že svojo četrto, ki je nadaljevanje prejšnjih – lotili se bomo novega področja. Nakit še vedno izdelujem in ga zaradi svoje duše ne želim opustiti. Petra in Tina sta me že povezali z izdelovalcem, tako da v prihodnosti načrtujem tudi svojo linijo, ki sem jo izrisala sama in jo bodo izdelali po svojih idejah in zamislih.

Besedilo: Lisa Metkovič

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.