3. 9. 2020, 13:00 | Vir: Elle

Njena umetnica ličenja razkrila, zakaj je princesa Diana prenehala uporabljati modro črtalo za oči

Profimedia

Ko pomislite na ličila princese Diane, si je težko ne predstavljati njene podobe zardelih lic in udarnega modrega črtala za oči, ki je postal njen zaščitni znak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Greenwell (@marygreenwell) on

Umetnica ličenja, ki je skrbela za Dianin značilni videz, je bila legendarna Mary Greenwell, katere stranke vključujejo vse od Naomi Campbell do Victorie Beckham, učila pa je tako Charlotte Tilbury kot Liso Eldridge.

In v nedavnem intervjuju je Mary razkrila, da je bila ona tista, ki je Diano prepričala, da je prenehala nositi svoje najljubše eklektično modro črtalo za oči.

"Mislim, da sta bež in rjava toliko lepši barvi. Tako preprosto."

Toda kljub temu, da jo je prepričala, naj ne nosi več modre, je preostanek Dianinega videza iz enega določenega razloga ohranjala precej dosleden.

"Bila je nekdo, ki se je vseskozi predstavljala javnosti in bila na očeh javnosti. Ni posebej primerno, da spreminjate videz vsakih pet sekund. Svoj makeup je malo spremenila, a ne bistveno. Mislim, da dramatična sprememba v resnici ni nekaj za nekoga, ki je v Beli hiši ali v kraljevi družini, saj to preprosto ni primerno."


A tudi brez modrega črtala je Diana še vedno rada poudarila svoje oči.

"Ni se rada izpostavljala, zato je bila vedno subtilno naličena in primerno za priložnost. Toda rada je poudarjala svoje čudovite oči in nosila veliko maskare."

Fotografije: Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.