J. Z. | 6. 10. 2022, 09:05

Prepovedana obleka Marilyn Monroe, ki je šokirala mnoge, ne pa tudi kraljice Elizabete II.

Profimedia

Čeprav sta bili rojeni istega leta in sta nekaj časa živeli precej blizu, sta se srečali le enkrat. Njuno srečanje je obema zelo veliko pomenilo.

Filmska igralka Marilyn Monroe je slovela po zapeljivih oblekah, ki niso skrivale njenih oblin, zaradi česar so mnogi menili, da je bila seks simbol dvajsetega stoletja. Ker je nekaj časa zaradi snemanj živela v bližini Windsorske palače, pa si je Marilyn zelo želela, da bi s kraljico Elizabeto II. lahko poklepetala in popila čaj

Ta želja se ji ni uresničila, sta se pa Marilyn in Elizabeta enkrat srečali, in Marilyn se je dneve pripravljala na ta pomemben trenutek. Povabljena je bila na sprejem, za katerega so ženske dobile natančna navodila, da se morajo obleči "zadržano" in naj raje kaj več skrijejo, kot pa pokažejo. A Marilyn tega pravila ni upoštevala. Izbrala je dolgo in oprijeto zlato obleko z globokim dekoltejem.  

Obleka je bila tako ozka, da so morali igralki pomagati, ko se je želela usesti. Poleg tega pa je bila tako dolga, da je morala Marilyn nositi čevlje z zelo visoko peto. Ker je sprejem potekal v zelo hladni noči, si je nadela še ujemajoči plašč in rokavice. 

Čeprav je Marilyn prekršila vsa pravila in protokol, pa kraljice Elizabete to ni vznemirilo. Ko sta se srečali, se ji je nasmehnila in se z njo rokovala.

Nato sta na kratko poklepetali o tem, da sta pravzaprav sosedi. Viri blizu kraljevega dvora trdijo, da je Elizabeta II. po srečanju zaupala prijateljici: "Gospodična Monroe je zelo prijazna oseba. Smilila se mi je, ker je bila tako živčna, da si je razmazala vso šminko." Nanjo je pustila velik vtis, kraljica pa naj bi si po srečanju ogledala vse njene filme.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.