A. Kl. | 7. 12. 2021, 14:07

To so čudoviti izdelki za dom z vizijo Ane Roš: "Naredimo nekaj norega"

Benedetti Life

Modna oblikovalka Matea Benedetti, ki je postala sinonim za trajnostno modo, je v sodelovanju z Ano Roš po uniformah osebja Hiše Franko zasnovala še linijo izdelkov za dom.

"Oblikovali smo lepe, trajnostne aventične izdelke, zaradi katerih bo naš planet - in vsak prostor vašega doma - bolj zdrav in bolj v stilu," je Benedetti pripisala objavi na družbenem omrežju Linkedin.

O začetkih ustvarjalne naveze z najboljšo kuharsko mojstrico na svetu pa je na Facebooku in Instagramu zapisala: "Sodelovanje z Ano Roš se je začelo spomladi 2021, ko je ekipa strežnega osebja restavracije Hiše Franko potrebovala nove uniforme."

"Ana me je nekega dne poklicala in rekla: »Naredimo nekaj norega« in tako smo pri Benedetti Life za Hišo Franko izdelali trajnostne uniforme z avtentičnimi potiski motivov iz travnikov in okolja Kobarida," se spominja Benedetti.

Benedetti Life

Ker je bil projekt izjemna uspešnica, sta si z Ano zaželeli, da bi ga delili ne le z osebjem restavracije, ampak tudi z vsemi ostalimi.

Prt kot umetniška slika, kuhinja kot galerija

"Hotela sem predvsem, da prt dobi podobo in vlogo, ki jo ima umetniška slika na steni, ki te spominja na svet Alice v čudežni deželi, le da ima naš čudovite praproti in kačje pastirje," je še dodala Matea Benedetti.

Sklenila je: "Od nekdaj sem si želela v svojo kuhinjo vstopiti kot v galerijo, kjer bi vsak detajl postal nedokončana zgodba, kjer domišljija nima meje in kjer je naša prihodnost, ki je trajnost, že izrabljena beseda, ker je to enostavno postala naša realnost. SVET JE LAHKO LEP."

Ana Roš, edina nosilka dveh Michelinovih zvezdnic v Sloveniji, se je z ekipo za nekaj dni iz Posočja preselila v prestolnico: njena pop-up restavracija med 6. in 11. decembrom gostuje v Atriju glavne pošte na Čopovi ulici. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.