21. 1. 2021, 14:35

Toplo orokavičen Bernie Sanders na inavguraciji postal viralni MEME

profimedia

Senator Bernie Sanders je na zares mrzel januarski dan pred Kapitolom prišel v udobni nepremočljivi sivi bundi s kapuco in toplo, predvsem pa pisano orokavičen. Ni trajalo dolgo, ko so Twitter preplavili zabavni meme-ji z njegovo podobo.

Sanders je na sredini inavguraciji hitro postal meme, ko je po spletu zaokrožila fotografija, na kateri (zaradi mraza) nekoliko stisnjen vase sedi in mirno gleda predse.

Vse skupaj bi ne bilo nič posebnega, če seveda ne bi šlo za inavguracijo, za katero so se vsi ostali povabljeni oblekli veliko bolj slavnostno, pozornosti, ki jo je na spletu zbudil, pa so kmalu sledili naslednji podatki:

  • 79-letni odvetnik je med same drage plašče prišel oblečen v utilitarno jakno znamke Burton, podjetje Burton pa izdeluje oblačila za snowboarderje in je dolga leta Sandersov podpornik.
  • Najbolj vpadljive na Bernieju pa so bile njegove pisane pletene rokavice (in ogromna oranžna kuverta, ki je namigovala, da se na inavguracijo ni prišel zgolj zabavat).

Pri moškem magazinu Esquire so pripomnili, da je Sandersova jakna dokaz, da: 'ćlovek potrebuje en sam dober plašč.'

Poročevalka za Buzzfeed, Ruby Cramer, pa je tvitnila, da je Sanders že nosil taiste rokavice. Te so mu bile podarjene v dar na eni od njegovih turnej tekom predsedniške kampanje. Ali bolj natančno: rokavice mu je podarila učiteljica Jen Ellis iz Vermonta, ki takšne rokavice množično kroji iz 'flisa, ki je izdelan iz recikliranih plastenk.'

Tvit/Twitter

Tako kot vsi drugi gostje slavnostnega dogodka je tudi Sanders nosil masko. Odločil se je za navadno kirurško modro.

V nadaljevanju nizamo nekaj najbolj zabavnih (in simpatičnih) tvitov na Sandersov račun:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.