3. 12. 2021, 07:00 | Vir: STA

V revijah Elle ne bo več krzna

Daniel Novakovič/STA

Revija Elle bo v uredniških in oglaševalskih vsebinah po vsem svetu prenehala uporabljati krzno, s čimer je postala prva velika publikacija, ki je to storila, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Prisotnost živalskega krzna na naših straneh in v naših digitalnih medijih ni več v skladu z našimi vrednotami in našimi bralci," je odločitev pojasnila mednarodna direktorica revije Valeria Bessolo Llopiz. Kot je dejala, želijo s to potezo negovati "bolj humano modno industrijo".

Elle, ki sodi pod okrilje francoske medijske skupine Lagardere, izhaja v 45 državah po svetu, tudi Sloveniji. Obenem beleži več kot 100 milijonov mesečnih spletnih bralcev.

Revija je podpisala zavezo o opustitvi krzna, ki že velja v 13 njenih izdajah. Dvajset izdaj bo to zavezo začelo uveljavljati s 1. januarjem, preostale pa leto kasneje, navaja AFP.

Direktor modne politike pri združenju Humane Society of the United States PJ Smith je odločitev revije pozdravil in izrazil upanje, da ji bodo sledile tudi druge modne revije. "Ta napoved bo spodbudila pozitivne spremembe v celotni modni industriji in lahko reši nešteto živali pred trpljenjem in kruto smrtjo," je dejal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.